Finse speelfilm bij Filmhuis Lisse

Lisse n Filmhuis Lisse draait dinsdag 19 april 20.00 uur de Finse speelfilm 'Hytti Nro 6'. Vertoningsadres: Floralis, Floralisplein 69. De zaal gaat open om 19.45 uur.

De Finse archeologiestudente Laura woont in Moskou in het prachtige appartement van Irina, met wie ze niet alleen haar intellectuele interesses deelt, maar met wie ze ook een liefdesrelatie heeft. Laura is van plan rotstekeningen in het noorden van Rusland te gaan bekijken, waarbij Irina haar zou vergezellen. Maar Irina laat het afweten en dus moet Laura alleen op reis; de liefde en het leven in Moskou achterlatend. Ze neemt de trein richting Moermansk en moet tijdens de lange reis haar wagon noodgedwongen delen met de onbehouwen, veel drinkende Russische mijnwerker Ljoha met wie ze op het eerste gezicht niks gemeen lijkt te hebben. Maar terwijl de trein doordendert en de vreemdelingen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht. Zo ontstaat er een onverwachte band, die ze een nieuw perspectief op het leven biedt.

Kaartjes kosten 7 euro excl. 0,50 euro reserveringskosten en zijn uitsluitend vooraf te koop via de website van het Filmhuis Lisse: www.filmhuis-lisse.nl.


'Hope Gap' in de Kulturele Raad

Hillegom n Bij de Kulturele Raad draait donderdag 21 april de film 'Hope Gap', speciaal voor ouderen.

Een op-en-top Britse drama met thee, poëzie en humor. De film start om 14.00 uur in het pand aan de Prinses Irenelaan 16. Kaartjes kosten 3,50 inclusief koffie of thee. Kaarten zijn te verkrijgen via www.cultuurhillegom.nl of bij Tabakshop Frank Evers.