Eerste paasdag weer Paasjubel op Duinhof

Lisse n De omstandigheden laten het weer toe, daarom organiseert de Raad van Kerken Lisse op de vroege paasmorgen, zondag 17 april, wederom de traditionele Paasjubel.

Op eerste paasdag komen christenen uit verschillende kerken bij elkaar om dit te vieren. Lang geleden gingen vrouwen heel vroeg in de morgen naar het graf van Jezus om Hem eer te bewijzen, maar het graf bleek leeg! Jezus heeft de dood overwonnen en leeft! Om 07.00 uur, bij de eerste zonnestralen, wordt daarom de jaarlijkse Paasjubel gehouden op begraafplaats Duinhof aan de Spekkelaan. Bij slecht weer vieren we het in de aula aldaar.


Stoelen

Het leek de Raad van Kerken een goed idee om te midden van de graven te zingen van het geopende graf. Voor mensen die slecht ter been zijn, zijn er stoelen beschikbaar. 

Vanaf 06.30 uur worden de deelnemers aan de Paasjubel ontvangen met koffie of thee met een krentenbol. Om 07.00 uur beginnen we met het zingen van mooie paasliederen. Pastoor B.S. Bosma zal de meditatie verzorgen. 

"Elk jaar begroeten we vele trouwe bezoekers; wat zou het geweldig zijn als u ook eens heel vroeg zou opstaan en met ons zingend zou belijden: De Heer is waarlijk opgestaan!", aldus de Raad van Kerken. 

U wordt van harte uitgenodigd door de Raad van Kerken Lisse, een stralend begin voor een feestelijke dag!


Parkeren

De bezoekers die per auto komen, worden verzocht deze te parkeren op het parkeerterrein op de hoek van de Van Lyndenweg en de Spekkelaan.