Een van de vele kleurrijke fietsen bij het kindercorso. | Foto: Ilona Ruba
Een van de vele kleurrijke fietsen bij het kindercorso. | Foto: Ilona Ruba Foto: Ilona Ruba

Het paasweekend was gevuld met Kindercorso en bloemmozaïeken

Algemeen

Terwijl de Bollenstreek zich momenteel opmaakt voor het grote bloemencorso komende zaterdag, was er afgelopen weekend al een kleurrijke voorloper te zien in Lisse: het kindercorso kon zaterdag weer rijden. Een mooie stoet reed een route door het dorpshart, vergezeld van de vrolijke klanken van De Pretnoten. En dat was nog niet alles, want ook de Bloemenmozaïekwedstrijd werd die dag gehouden.

Door Ruth Eppink

Het paasweekend had bijna niet mooier kunnen zijn: een stralende zon, heerlijke temperatuur en weinig wind. Het zorgde voor een gezellige drukte in het dorp. De kinderen hadden volop bekijks met hun mooi versierde fietsen, skelters en andere voertuigen, die naast bloemen ook vaak wat paasaccenten hadden. Het gebeurt niet altijd dat het kindercorso samenvalt met dat feest. Ook de meelopende ouders en opa’s en oma’s genoten van de stoet en de toeschouwers. Een jury heeft alle deelnemende voertuigen beoordeeld en verblijdde een aantal kinderen. Lucas Vertuin won 4 kaartjes voor Cinema Floralis en Iwan Meerburg won kaartjes voor het LAM. Julia Ebbing, Nexten Meerburg en Valentijn Mettes wonnen een cadeaubon voor IJssalon -12. Jente van Ruiten, Kay van Ruiten en Ninthe Hoeks krijgen een workshop bij Lievelingetjes Kinderwarenhuis en tot slot was er van dat warenhuis een cadeaubon voor Thijs v.d. Poel, Bob v.d. Poel en Henry.

Mozaïeken
De vele deelnemers aan de Bloemenmozaïekwedstrijd hadden aan belangstelling ook geen gebrek. Getriggerd door het mooie weer, dat vooral uitnodigde tot een fijne fietstocht, gingen veel mensen eropuit om de mooie mozaïeken te bewonderen. Hiervoor was een route beschikbaar die langs alle deelnemers voerde. Of ze nu wel of niet in de prijzen vielen: in alle kunstwerken zaten heel wat uurtjes werk dat door vele vrijwilligers is gedaan. Zoals bij het LAM, waar kunstenaar Benjamin Li samen met een groep liefhebbers 240.000 bloemblaadjes heeft gebruikt voor het eerste bloemenmozaïek van het museum. De winnaar in de categorie Standaard Fijnsteek werd de ‘Prikploeg’ Vrijheidsstraat met het mozaïek ‘Whatever it takes’, waarin onmiskenbaar Formule 1-coureur Max Verstappen was te herkennen.

Volledige uitslag
De volledige lijst met deelnemers aan de mozaïekwedstrijd én de uitslag zijn te vinden via de volgende website: bloemenmozaieklisse.nl/prijsuitreiking/#.