Een goed gesprek voor ouderen, met ouderen, dat zorgt voor verbinding en herkenning.
Een goed gesprek voor ouderen, met ouderen, dat zorgt voor verbinding en herkenning. Foto: Marije Kuiper

Koffie en een goed gesprek voor ouderen

Algemeen Senioren

Even je hart luchten, een fijn praatje maken of gewoon alleen luisteren naar verhalen van leeftijdsgenoten. De maand mei staat bij de Bibliotheek Bollenstreek in het teken van Een goed gesprek. De bibliotheek organiseert deze maand een serie (groeps)gesprekken voor ouderen. Onder leiding van een ervaren gespreksleider komen thema’s als familie en afscheid op een ontspannen manier aan bod. De groepsgesprekken worden georganiseerd in samenwerking met ouderenplatform UP!.

Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen. Tijdens de groepsgesprekken komen daarom de onderwerpen aan bod die ertoe doen als je ouder wordt. Het zijn geen ‘zware’ gesprekken, we hebben het er gewoon eens over bij een kopje koffie en iets lekkers.

Leeftijdsgenoten
Leeftijdsgenoten snappen waar je het over hebt Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo blijkt uit de reacties van deelnemers: “Over sommige dingen praat je niet zo snel. Vandaag heb ik gezien hoe fijn het kan zijn om dat wél te doen. Leeftijdsgenoten snappen gewoon waarover je het hebt. Het is ook bijzonder om de verhalen van anderen te horen.” – Frans (70).

De UP! groepsgesprekken in Lisse vinden plaats in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A op de volgende data en tijden:
24 mei van 10.30 – 12.00 uur, het thema is dan: afscheid.
31 mei van 10.30 – 12.00 uur, het thema is dan: familie.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden via Ninke Bartoo (programmamaker) 06 - 835 27 195. Aanmelden kan ook heel gemakkelijk via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl/goedgesprek.