Drukte bij het VL. | Foto: pr
Drukte bij het VL. | Foto: pr Foto: pr

Veel belangstelling voor expo en mozaïek

Lisse n Zoals elk jaar aan het einde van het seizoen werd op zaterdag 16 april een cursistenexpositie gehouden bij de Volksuniversiteit Lisse. 

Zo waren onder meer beelden, quilten en schilderijen van cursisten tentoongesteld. Het koor The Early Birds gaf een mooi openluchtconcert. Daarnaast heeft de Volksuniversiteit Lisse ook meegedaan aan de bloemenmozaïekenwedstrijd met als thema “Wij maken leren leuk!”

De dag was, mede door het mooie weer,  zeer geslaagd en zowel de expositie als het mozaïek trok vele belangstellenden! Heeft u ook interesse in een cursus, vanaf begin juni staat het nieuwe programma op onze website: www.volksuniversiteit-lisse.nl.


Zingen voor Oekraïne

HILLEGOM n Twee Hillegomse koren geven zondag 22 mei een benefietconcert voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Vocaal Ensemble Hillegom (VEH) en het koor Hatikwa verzorgen ’s middags een concert in de Maartenskerk (Kerkplein 1).

"We maken ons zorgen over de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne”, zegt VEH-voorzitter Gerard Alders. "De beelden die dagelijks op de televisie worden getoond zijn verbijsterend en de komst van vele vluchtelingen naar ons land, ook naar Hillegom, geven je het gevoel dat je wat moet doen. Maar wat kun je doen? Een benefietconcert dus, voor het goede doel!”

Alders is blij dat de Protestantse Gemeente Hillegom het kerkgebouw gratis ter beschikking stelt. "We verwachten een mooie opbrengst die geheel ten goede komt aan de Oekraïense vluchtelingen die in ons dorp zijn neergestreken. Nadere informatie volgt nog; noteer de datum alvast in uw agenda.” 


Volop lente: fotowedstrijd 

REGIO n De Groene Klaver organiseert tot en met mei 2022 een fotowedstrijd met het thema 'Volop lente'. 

Heb jij die ene foto gemaakt van een baltsende kievit, een grutto op een paal in het land, of een kleurrijke bloemen in bloei? Zend deze dan naar ons in en wie weet win jij een mand vol lekkere streekproducten. Alle hobbyfotografen zijn van harte welkom om deel te nemen. De foto moet gemaakt zijn in het werkgebied van De Groene Klaver; rondom Leiden met aan de randen Alphen aan den Rijn, Den Haag, Zoetermeer en Katwijk. Uit alle inzendingen wordt door een jury een winnaar gekozen. In de maanden juli t/m september volgt de tweede fotowedstrijd met het thema 'Aan het werk'. Meer info vind je op
degroeneklaver.nl/fotowedstrijd/.

Afbeelding