Met 'De mythe van de Witte Zwaan' won de gemeente Lisse in de categorie Gemeenten.
Met 'De mythe van de Witte Zwaan' won de gemeente Lisse in de categorie Gemeenten. Foto: Bloemencorso Bollenstreek

Genieten van het 75-jarige Bloemencorso Bollenstreek

Algemeen Bloemencorso

Voor het eerst sinds 2019 mocht het Bloemencorso Bollenstreek weer rijden. En dat heeft de regio geweten! Er was zaterdag geen doorkomen meer aan, maar wat was het mooi om alle uitgedoste wagens weer te zien rijden. De gemeente Lisse is extra trots, want deze wagen, De mythe van de Witte Zwaan, won in de categorie Gemeenten. 

Het was ongelooflijk druk langs de zonnige route die het Bloemencorso Bollenstreek zaterdag 23 april aflegde van Noordwijk naar Haarlem, 75 jaar na de eerste editie. De stoet bestond uit 55 wagens, waaronder 16 grote praalwagens, begeleid door muziekverenigingen.
Vooraf zijn de winnaars al bekendgemaakt. Bij de praalwagens won ‘Als een vis in het water’ van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken. Zij wonnen ook in de categorie Zelfbouwers. In de categorie Gemeenten won Lisse met ‘De mythe van de Witte Zwaan’, gestoken door Scouting Shawano’s. In de categorie Overig won ‘Komt in bloei’ van de Provincie Noord-Holland van stekersgroep Muziekvereniging St. Cecilia. Bij de luxewagens ging de eerste prijs naar That’s lease, Fiat Ducato met caravan Versluis en Van Velzen.

Op de praalwagens zijn ruim 1,5 miljoen hyacinten, tulpen en narcissen verwerkt, waar honderden vrijwilligers de afgelopen tijd aan mee hebben gewerkt. Volgens een woordvoerster van het corso was de drukte misschien het gevolg van het niet doorgaan van twee eerdere edities vanwege de pandemie. Een soort inhaalslag dus. “Mensen hebben ook de behoefte weer iets leuks te doen.”

Afbeelding
De winnende praalwagen.
Afbeelding
Afbeelding