Afbeelding
Foto:

Nieuwbouw De Giraf meerwaarde voor Elsbroek

n Onderwijs, kinderopvang en sport onder één dak 

Hillegom n Basisschool De Giraf krijgt een nieuw gebouw. Door de groei van het aantal leerlingen, zelfs groter dan het gebouw waar zij nu in zitten. Onderwijs, kinderopvang en sport vind je hier straks onder één dak.

De wijk Elsbroek krijgt zo meer dan alleen een nieuw schoolgebouw. Het is een verzamelplek met een brede, maatschappelijke functie. Onderwijsbestuur Sophia Scholen is blij met deze ontwikkelingen. Ook de school kan niet wachten tot de bouw van start gaat. Die staat gepland in 2024.  “We kijken enorm uit naar nieuwbouw voor De Giraf”, vertelt Nicole van Kan, directeur van De Giraf. “Het wordt een prachtig gebouw dat past bij de onderwijskundige visie en ambitie van de school en onderdeel uitmaakt van de buurt en de wijk! ” Niet alleen de school, ook de gemeente en kinderopvang hebben veel zin om plannen te maken waarin alle wensen op het gebied van inrichting, uitstraling en functionaliteit in één geheel samen komen: een fijne plek waar kinderen kunnen leren, spelen en sporten.

Sophia Scholen en de gemeente hebben ruimtelijk onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat het mogelijk is om vervangende nieuwbouw neer te zetten voor de school met daarbij een kinderdagopvang voor 0 tot 4-jarigen, buitenschoolse opvang en een nieuwe gymzaal. Tijdens de bouwperiode kan een belangrijk deel van het bestaande schoolgebouw blijven staan, zodat er maar in mindere mate tijdelijke huisvesting hoeft te worden geregeld. Nadat de nieuwe school gereed is, zal een deel van de bestaande grond worden terug geleverd aan de gemeente. In de komende periode wordt onderzocht wat de nieuwe invulling van dat deel is.


Oplevering school in 2025

Er is dus groen licht gegeven voor het uitwerken van de nieuwbouwplannen. Het college verwacht in de tweede helft van 2022 een voorstel aan de raad te kunnen doen over het krediet voor de volledige investering. Naar verwachting wordt in 2023 het ontwerp opgesteld en start in 2024 de bouw. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.