Sneeuw in Keukenhof op 1 april. | Foto: Tony Whelan
Sneeuw in Keukenhof op 1 april. | Foto: Tony Whelan Foto: Tony Whelan

Summerland in de Kulturele Raad

Hillegom n In de Kulturele Raad speelt donderdag 5 mei de film Summerland, speciaal voor senioren. 

Het verhaal gaat over Alice. In het midden van de Tweede Wereldoorlog zondert deze schrijfster zich af in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Haar isolement wordt doorbroken als ze de zorg krijgt over Frank, een jonge evacué uit Londen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen er bij Alice emoties en geheimen uit het verleden naar boven. Een eigentijds verhaal over de magie van de liefde in moeilijke tijden, gefilmd op schilderachtige locaties.
De film start om 14.00 uur in de Kulturele Raad aan de Prinses Irenelaan 16. Kaartjes kosten 3,50 per stuk en dat is inclusief een kopje thee of koffie. Kaarten zijn te verkrijgen via www.cultuurhillegom.nl of bij Tabakshop Frank Evers.


Hoe gaat je kind om met gevoelens?

Webinar n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Teylingen organiseert op maandag 09 mei de online lezing Veerkrachtige kinderen opvoeden (Triple P) voor ouders van kinderen tussen de 3 en 12 jaar.

Hoe leer je je kind om te gaan met gevoelens, positief in het leven te staan en zelf problemen op te lossen? Elk kind krijgt in zijn of haar leven te maken met tegenslag of stress. Het is belangrijk dat je kind de vaardigheden leert om daarmee om te gaan. Iemand die goed met verschillende gevoelens om kan gaan, is veerkrachtig en staat positief in het leven. Dit heeft invloed op geluk, welbevinden en succes in het latere leven. Je krijgt tips en vaardigheden volgens de Triple P-methodiek. Dit is een ondersteuningsprogramma dat veel is onderzocht en waarvan is bewezen dat het werkt.


De workshop is online via Zoom. Datum: maandag 09 mei, van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 5,00 per aanmelding. Geïnteresseerd? Meld je aan via www.cjgcursus.nl.


Echt geen 1-aprilgrap: sneeuw! 

Lisse n Deze foto is de winnaar van de Foto van de Maand-verkiezing van de Facebookgroep Je bent Lisser als...

Tony Whelan nam 'm in de Keukenhof, vroeg in de ochtend op 1 april. "Het was iets heel ongewoons en heel moois om te zien, een paar uur later was het allemaal weg. Alleen een herinnering en een foto bleven over. Iets dat de moeite waard is om te delen? Ja, natuurlijk!", zo oordeelt de fotograaf zelf.