De gedecoreerden poseren trots met hun lintje, met burgemeester Spruit in het midden. | Foto: Michel ter Wolbeek
De gedecoreerden poseren trots met hun lintje, met burgemeester Spruit in het midden. | Foto: Michel ter Wolbeek Foto: Michel ter Wolbeek

Weer 'n ouderwetse Koningsdag

Lintjesregen n Op de foto staat burgemeester Spruit te midden van de inwoners die vorige week werden gedecoreerd tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april in het gemeentehuis. 

LisserNieuws was toen al verschenen, vandaar dat we de foto er niet bij konden plaatsen. Maar deze mensen, die zich zo hebben ingezet als vrijwilligers verdienen het wel, dus pakken we nu uit met een mooie voorpaginaplaats. Van links naar rechts: de heer Snaar, de heer en mevrouw Hassefras, burgemeester Spruit, mevrouw en de heer Rusman en de heer Assendelft. Zij kregen allen de versierselen opgespeld die horen bij de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau, onder het oog van familie en bekenden. Op www.lissernieuws.nl vindt u terug waarom zij een lintje hebben ontvangen.


Koningsdag

Ook op Koningsdag was het volop feest in het dorp: net als in de rest van Nederland kon eindelijk weer op de ouderwetse manier worden uitgepakt. Oranje Comité Lisse was vroeg onderweg om bij 25 huizen waar de driekleur al wapperde een taart af te geven. Op het plein bij het gemeentehuis was de traditionele aubade en werd de kleine kermis geopend. Op het podium vonden diverse optredens en demonstraties plaats. Het was gezellig druk op de kinderrommelmarkt, waar vooral veel speelgoed van eigenaar wisselde. De kinderen konden op verschillende plekken meedoen aan spelletjes, zoals op het schoolplein van De Akker en bij Kindervreugd in De Engel. Ook op het Vierkant was het weer ouderwets gezellig.