De Nederlandse gitarist Jan Akkerman komt met band en Phil Bee naar Floralis. | Foto: Paul Bergen
De Nederlandse gitarist Jan Akkerman komt met band en Phil Bee naar Floralis. | Foto: Paul Bergen Foto: Paul Bergen

Jan Akkermans jubileum in Floralis

Lisse n Met trots kondigt Theater Floralis aan dat Jan Akkerman met z'n geweldige band en Phil Bee als z'n gast een concert geeft in Lisse. Akkerman is 24 december 2021 75 jaar geworden en dat viert hij onder meer 16 mei in Floralis, waarin zijn lange muzikale loopbaan van zo’n 60 jaar centraal staat.

Op de setlist staan nummers van Johnny & His Cellar Rockers, The Hunters, Brainbox, Focus tot solostukken van zijn laatste album Close Beauty uit 2019. Op het podium naast Jan staat zanger Phil Bee (winnaar van The Voice Senior) en zijn meer dan voortreffelijke ‘eigen’ band: Coen Molenaar/toetsen, Marijn van den Berg/drums, David de Marez Oijens/bas.

Wist je dat Jan nog altijd de enige Nederlander is die tot ‘World Best Guitarist’ werd verkozen, waardoor hij worldwide tourde en een imposante internationale carrière heeft opgebouwd. 2022 wordt zijn jubileumjaar, met deze show als kern en een nog altijd weergaloze Jan Akkerman als middelpunt.

Het optreden begint maandag 16 mei om 20.00 uur. Theater Floralis zit aan het Floralisplein 69. De kaartverkoop loopt online via www.floralislisse.nl/theater/programma. Extra verkooppunt: AntiekePrenten.nl, Heereweg 215, telefoon 06-12795231.


Finalisten Prinses Christina Concours in het Koetshuis

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treden dinsdag 10 mei drie (zeer) jeugdige finalisten van het Prinses Christina Concours op, namelijk David Kooi (piano), Pieter Streefkerk (viool) en Thomas Prechal (cello), met werken van o.a. Tsjaikovski en Prokofjev.

David Kooi (2009, foto: MarjankaFotografie) speelt vanaf zijn zesde jaar piano. Hij bereikte de finale van het Steinway Concours in 2020. Pieter Streefkerk (2008) speelt vanaf zijn vijfde jaar viool. Begin 2022 won hij de 2e prijs van het Nationaal Vioolconcours in zijn leeftijdscategorie. Thomas Prechal (2004) volgde lessen en masterclasses bij diverse bekende cellisten. Hij is meervoudig prijswinnaar, onder andere van de 1e en 2e prijs tijdens het Prinses Christina Compositie Concours 2017. 

Het concert (met pauze) begint om 20.00 uur. Vooraf wordt koffie, thee of een drankje aangeboden. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten. Voor informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl.

David Kooi. | Foto: MajankaFotografie