Hoe fit bent u eigenlijk?

HILLEGOM n De Fittest Hillegom is bedoeld om volwassenen inzicht te geven hoe zij ervoor staan betreffende hun lichamelijke gesteldheid. Op basis van de uitkomst van eenvoudige testjes krijgt iedere deelnemer een advies op maat, afgegeven door een of meerdere professionals

De Fittest Hillegom wordt georganiseerd door Hillegom in Beweging (SportSupprt) in samenwerking met de fysiotherapeuten van Fysio-Expert, Health coach Marjolein, sportaanbieders en een huisartsenpraktijk. 


Persoonlijk advies

Met de uitkomst van verschillende testjes, zoals onder andere: een bloeddrukmeting en het meten van het vetpercentage, kunnen volwassenen inzicht krijgen in hun lichamelijke fitheid. Aan de hand van deze resultaten wordt een persoonlijk advies gegeven. De Fittest wordt ingericht als een mini-beurs waar in een ontspannen sfeer laagdrempelige testjes kunnen worden gedaan.


Sandra Boonstra: "De fittest heeft grote meerwaarde voor de gemeente Hillegom. Het is belangrijk dat we preventief actie ondernemen. We proberen naast het creëren van bewustwording ook de mensen te enthousiasmeren in beweging te komen, want bewegen is goed voor lichaam en geest. Samen bewegen is eigenlijk nog beter want dan is het ook nog eens het beste medicijn tegen eenzaamheid."


De Fittest Hillegom vindt plaats op dinsdag 10 mei tussen 16.00 en 19.30 uur in de Brede School aan de Prinses Irenelaan 32. Deelname is gratis. Aanmelden: www.hillegominbeweging.nl, of bel: 06-15691790 (op dinsdag of donderdag). Mailen kan ook: sboonstra@sportsupport.nl.


Lekker klaverjassen in Het Eiland

Beinsdorp n Dorpshuis het Eiland organiseert in samenwerking met Stichting Actief Beinsdorp en klaverjasclub Beinsdorp weer een ouderwets klaverjastoernooi.

De kaarten worden geschud 'op z'n Amsterdams' en over vier ronden

Het toernooi si in het dorpshuis, aan aan de Rietkraag 5. De zaal is open om 13.00 uur en het toernooi begint om 13.30 uur. Meekaarten kost 5 euro en dat is inclusief koffie of thee bij binnenkomst met wat lekkers en hapjes tussendoor én kans op mooie prijzen.

Inschrijven kan tot 15 mei via mail eiland@maatvast.nl of bel 0252-515142.


Tuinwerkdag op De Groeituin

hillegom n Voor iedereen die zin heeft om in de lentezon de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin. Zaterdag 7 mei van 10.00 tot 13.00 uur gaan de werkschoenen weer aan en stropen we de mouwen op. Er zijn grote en kleine klussen, voor ieder wat wils. Voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd. 

Naast de maandelijkse tuinwerkdag is het ook mogelijk om op dinsdagmiddag, woensdagochtend- en middag lekker aan de slag te gaan. 

Op die momenten is er een medewerkster van WelzijnsKompas aanwezig. 

De Groeituin biedt een moment om even heerlijk buiten te zijn, de handen uit de mouwen te steken én nieuwe mensen te ontmoeten. Waarbij meteen een geweldige bijdrage aan De Groeituin wordt geleverd. Samen zorgen we ervoor dat De Groeituin een echte ontmoetingsplek wordt voor iedereen. 


Voor aanmelden voor de tuinwerkdag of voor meer informatie kan contact worden opgenomen met buurtwerker Carlijn French van WelzijnsKompas via c.french@welzijnskompas.nl of bel: 0252-757100.