De kosten voor trouwen kunnen flink verschillen. | Foto: pr
De kosten voor trouwen kunnen flink verschillen. | Foto: pr Foto: Pixabay

Voorjaarsconcert van de HHK

Hillegom n Het culturele leven komt ook in Hillegom weer op gang. Op zaterdagavond 14 mei zal de Hillegomse Harmonie Kapel een concert verzorgen in de Maartenskerk.

Zoals altijd heeft de HHK onder leiding van dirigent Wim Notenboom weer een verrassend en afwisselend programma ingestudeerd. Ook het opleidingsorkest HHooK en de blokfluitleerlingen van de HHK zullen onder leiding van Jeroen Bijl meewerken aan dit concert. Het concert vindt plaats in de Maartenskerk en begint om 20.00 uur. De deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang is gratis maar een kaartje reserveren is verplicht. Dit kan via de website van de HHK op www.hhkhillegom.nl.


Trouwen is in Lisse duurder en in Hillegom goedkoper geworden

Lisse-Hillegom n Trouwen in een Zuid-Hollands gemeentehuis is dit jaar opnieuw duurder geworden. Koppels betalen 1,3% meer dan in 2021 om op maandag tot en met donderdag het jawoord te geven. Op gemeenteniveau loopt deze toename zelfs op tot 30,8%. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl naar de gemeentelijke trouwkosten in 2022.

Ten opzichte van vorig jaar is het trouwtarief voor een bruiloft op een doordeweekse dag het sterkst toegenomen in Gouda (+30,8%). Ook in Lisse (+18,9%) stegen de kosten voor een huwelijkssluiting sterker dan elders in de provincie. 

Drie Zuid-Hollandse gemeenten kozen ervoor het tarief niet te verhogen: Lansingerland, Alblasserdam en Rijswijk. In Hillegom (-14%) en Wassenaar (-19,4%) namen de kosten zelfs af. In Wassenaar is trouwen in de Raadzaal van het gemeentehuis niet mogelijk, wat de afname in deze gemeente kan verklaren.

Een Zuid-Hollandse trouwceremonie kost op deze dagen gemiddeld € 422,08 in 2022. Maar Zuid-Hollandse gemeenten hanteren een grote variatie aan tarieven. Inwoners van Gorinchem betalen € 180 om doordeweeks in het huwelijksbootje te stappen, terwijl bruidsparen in Lansingerland ruim drie keer zoveel kwijt zijn met € 675. 


HLT-gemeenten

In Hillegom, Lisse en Teylingen is het tarief voor een trouwceremonie op maandag tot en met donderdag nu helemaal gelijkgetrokken: € 404,40.