Predikant vertelt over zijn werk bij de krijgsmacht

Lisse n Op uitnodiging van de PCOB komt ds. J. Kommerie op donderdag 19 mei vertellen over zijn werk als predikant bij de Dienst Geestelijke Verzorging van het ministerie van Defensie. 

Zijn standplaats is vliegbasis Woensdrecht van de Koninklijke Luchtmacht. De bijeenkomst in De Proeverij aan de Bondstraat 1 begint om 15.00 uur. De zaal is om 14.30 uur open en u krijgt een gratis kopje koffie of thee. Ook niet-leden van de PCOB zijn van harte welkom. 


Creatieve activiteiten bij speeltuin Marijke

Lisse n Bij speeltuinvereniging Marijke aan de Crocussenstraat 3 zijn deze week twee leuke activiteiten voor kinderen.

Op woensdag 11 mei is er een creatieve middag voor de jeugd van 5 t/m 8 jaar. We beginnen om 14.00 uur en het duurt tot ongeveer 15.30 uur. Kom gezellig langs en neem gerust een vriend(innetje) mee. 


En op vrijdag 13 mei is het de beurt aan de jeugd van 9 t/m 13 jaar. Dan is er een creatieve avond. Aanvang 19.30 uur en eindtijd rond 21.00 uur. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Voor alle jeugdactiviteiten geldt dat het voor leden gratis is en alle vriendjes en vriendinnetjes die (nog) geen lid zijn per keer € 2,50 betalen.


Diensten Protestantse Gemeente Lisse

Lisse n De Hervormde gemeente en de Gereformeerde kerk in Lisse zijn onlangs gefuseerd tot de Protestantse Gemeente Lisse en vieren dit op zondag 15 mei. Voorafgaand aan die middagviering wordt in de drie kerkgebouwen 's ochtends nog een afscheidsdienst voor de wijken gehouden.

Op zondag 15 mei om 10.00 uur is er in de Grote Kerk een speciale dienst: afscheid van wijk West, met als voorganger ds. J.P. Kraaijeveld uit Zwijndrecht. In de Pauluskerk neemt men om 10.00 uur afscheid van wijk Oost, met ds. M. van Duijn als voorganger. En in de Gereformeerde Kerk is er om 10.00 uur het afscheid van wijk Noord, met medewerking van een zanggroep en ds. A. Moolenaar.


Op diezelfde dag wordt in de Grote Kerk om 14.30 uur de fusie gevierd. Deze dienst wordt geleid door ds. A. Moolenaar, ds. M. van Duijn en Ramona van den Hoed.


Nederland is weer grotendeels terug in het oude normaal. Omdat het wel goed is om nog rekening te houden met mensen met een kwetsbare gezondheid, wordt een klein deel van de koffiezaal nog enige tijd zodanig ingericht dat daar anderhalve meter afstand gehouden kan worden.