Afbeelding
Foto:

Onderweg met Marjoke

HILLEGOM n De Rotterdamse kunstenares Marjoke Schulten geeft Tweede Pinksterdag, 6 juni om 14.00 uur een lezing bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. De lezing staat in het teken van de expositie Onderweg, welke ook in de galerie te zien is.

Onderweg zijn, weg van hier, naar bestemming onbekend, op avontuur; daar gaat het werk van Marjoke Schulten over. Zij vliegt en vaart, met reisgenoten of alleen. Deze reis, en bovenal de zeppelins, raketten en onderzeeboten waarmee de reis wordt afgelegd, wordt beeldend vastgelegd in de werken op papier, digitale tekeningen en ruimtelijke objecten. De kunstenares werd door galeriehoudster Denise van der Zande benaderd voor een thematentoonstelling rondom de tulp. "Daar heb ik toen een werk voor gemaakt en dat smaakte naar meer."

Schulten is in 1993 afgestudeerd aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam, in de afstudeerrichting grafiek. Sinds 1991 werk zij op haar atelier op het Noordereiland in Rotterdam. 

Meer info: www.kunstuitleenbollenstreek.nl.


Neem je naaimachine mee

Hillegom n In Plein28 starten woensdag 18 mei de naailessen weer.

Voor beginners, gevorderden en alles daartussen. Deelnemers kunnen leren vermaken en verstellen op hun eigen machine, maar er is ook een aantal machines in het leslokaal aanwezig. 

Basismaterialen zoals garen en scharen zijn voldoende aanwezig. De lessen zijn van 10.00 tot 12.00 uur en de kosten 2 euro per keer, inclusief koffie/thee. Er is plek voor maximaal acht deelnemers vanaf 23 jaar. 

Aanmelden via de mail: Plein28@welzijnskompas.nl of bel Welzijnskompas, 0252-757100.


Open ateliers bij De School

Hillegom n Kunstenaars Collectief ‘De School Hillegom' zet zondag 5 juni de deuren open.

Deze dag zullen de kunstenaars aan het werk zijn en kunnen bezoekers met hen in gesprek gaan. Deelnemende kunstenaars zijn: Sjoerd Blokker, René Nelissen, Robert van Rossem, Nathalie Brouwenstijn, Corine Buskop, Marianne Constance en Rachel Torrisi.

Openingstijden: vanaf 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Adres: Mariastraat 28. Meer info: www.deschoolhillegom.nl.