Benefiet voor Oekraïne

Hillegom n Twee Hillegomse koren – Vocaal Ensemble Hillegom (VEH) en Hatikwa – geven zondag 22 mei een benefietconcert in de Hillegomse Maartenskerk voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

Onder leiding van de dirigenten Marcel den Dulk (VEH) en Marta Leda (Hatikwa) heeft een groepje enthousiaste koorleden in korte tijd een programma samengesteld. Daarin is ruimte voor klassiek koorrepertoire, maar ook voor eigentijds licht koorwerk. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is een beroep gedaan op de Protestantse Gemeente Hillegom, die het kerkgebouw gratis ter beschikking stelt. Voorzitter Jan Jansen van Hatikwa is ook blij met de medewerking van de gemeente Hillegom die snel en zonder kosten een vergunning heeft verleend.

Het programma begint met een eigentijdse bewerking van een Oekraïense volksliedje. En nadat beide koren hun opwachting hebben gemaakt zal het concert worden beëindigd met een gezamenlijk gezongen vredeswens.

Het concert in de Maartenskerk (Kerkplein 1) begint om 15.30 uur. De entreekaarten zijn verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2), Auto Romviel (Raadhuisstraat 1), bij de koorleden en voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.


Laatste bouwfase gestart 

Lisse n Aan de Ringvaart in Lisse is de bouw van de derde en laatste fase van ’t Speykpark vrijdag 13 mei officieel van start gegaan. De Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer VORM is begonnen met de bouw van in totaal 40 energieneutrale woningen. De duurzame nieuwbouwwijk, met herenhuizen, twee-onder-één-kapwoningen en eengezinswoningen, maakt deel uit van de stedelijke ontwikkeling De Waterkanten. De oplevering van het deelproject staat gepland in het tweede kwartaal van 2023.