Diensten PG Lisse in Grote Kerk

Lisse n De Protestantse Gemeente Lisse houdt de diensten in de maand mei in de Grote Kerk - Heereweg 250. 

Donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, is er om 10.00 uur een dienst met dhr. J. Mulder uit Nijkerkerveen. Zondag 29 mei om 10.00 uur is er in samenwerking met gospel/praisekoor Grace and Glorify een dienst met Ramona van den Hoed. Om 19.00 uur is er die dag een dienst met ds. H. Mast uit Ter Heijde. 

Omdat het wel goed is om nog rekening te houden met mensen met een kwetsbare gezondheid wordt een klein deel van de koffiezaal nog enige tijd zodanig ingericht dat daar anderhalve meter afstand gehouden kan worden.


Eerste Keukenhof Bollencongres

Lisse n Hoe blijven de bloembollenbedrijven gezond de komende jaren? Hoe passen zij zich aan in de veranderende maatschappij? Dat waren de vragen tijdens het eerste Keukenhof Bloembollencongres dat door 200 ondernemers werd bezocht.

Vijf jonge bloembollenondernemers gingen daarover in gesprek met het ministerie van Landbouw (LNV), onder leiding van Humberto Tan. “Wij zijn echt bereid om mee te veranderen met de eisen die overheid en maatschappij aan ons stellen, maar geef ons wel de tijd om onze bedrijven aan te passen. Bloembollen zijn nou eenmaal een traag gewas waarin vernieuwingen jaren kosten. We hebben een nieuwe gereedschapskist nodig waarmee we kunnen werken.”

De minister van LNV heeft toegezegd dat hij binnenkort een van de bloembollenbedrijven bezoekt. De ondernemers willen dan bespreken hoe er in overleg een toepasbare invulling aan de nieuwe regels kan worden gegeven. Dat de sector zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, onderstreepte Jaap Bond, voorzitter van de KAVB. Hij overhandigde aan het ministerie van LNV het onderzoeksprogramma voor de komende vier jaar. Dit wordt gefinancierd met geld dat de bloembollenbedrijven bijeenbrengen door een bedrag per hectare af te dragen. Zo is jaarlijks een miljoen euro beschikbaar, een bedrag dat door de overheid verdubbeld wordt.

Met de organisatie van dit congres neemt Keukenhof een rol in het samenbrengen van ondernemers om aan de slag te gaan met de uitdagingen die de sector heeft.