Afbeelding

Judoschool Ukemi naar NK in Nijmegen

Lisse n Op het Noord-Hollands kampioenschap Judo voor teams werd er gestreden in vier categorieën: jongens -12 jaar, meisjes -12 jaar, jongens -15 jaar en meisjes -15 jaar. De nummers 1 en 2 in elke categorie plaatsen zich tevens voor de Nederlandse kampioenschappen in Nijmegen. Judoschool Ukemi deed in alle vier de klassen mee in een samengesteld team met Judo Yushi uit Nieuw-Vennep. En niet onverdienstelijk, alle vier de teams belandden op het podium, waarvan er drie zich plaatsten voor het NK.

’s Ochtends stonden de categorieën onder 12 jaar op het programma. Zowel het jongens- als het meisjesteam bestond uit een relatief jonge selectie. Daarom was de insteek met name het opdoen van ervaring op het hoge niveau. Zowel de jongens als de meisjes wonnen hun eerste wedstrijd, waardoor er direct - stiekem - gemikt werd op meer! Uiteindelijk werden de jongens kampioen van Noord-Holland en de meisjes tweede! Voor deze jonge judoka’s wacht nu het debuut op een nationaal kampioenschap!

Categorieën onder 15 jaar

In het middagblok was het de beurt aan de categorieën onder 15 jaar. De meisjes verloren de eerste wedstrijd nipt (van de uiteindelijke kampioen) waardoor er geen fouten meer gemaakt mochten worden. De wedstrijden daarna werden knap gewonnen waardoor ook deze dames tweede van Noord-Holland werden. De jongens in het middagblok hadden een zware klus voor de boeg, aangezien het team niet compleet was. Daardoor begonnen ze iedere pot met 1-0 achterstand. Uiteindelijk knokten zij zich ook knap naar de derde plaats! Helaas net niet genoeg voor een ticket naar het NK, maar wel een goede prestatie!

Voor de drie teams staat het NK gepland op zaterdag 11 juni in Nijmegen.