Met Automaatje kan iemand die niet mobiel is, meerijden met een vrijwilliger.
Met Automaatje kan iemand die niet mobiel is, meerijden met een vrijwilliger. Foto: Pixabay

AutoMaatje nu ook van start in Hillegom en Lisse

Algemeen Vrijwilligers

Ook in Hillegom en Lisse zijn er veel mensen aan huis gebonden doordat vervoer lastig is. Mede hierdoor komen velen van hen nauwelijks nog uit huis en kunnen zij in een isolement raken. 

Door ANWB AutoMaatje Hillegom-Lisse toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin. In juli 2022 wordt, met een feestelijke eerste rit, het startsein gegeven. AutoMaatje biedt mensen de gelegenheid weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Als vrijwilliger vervoer je met je eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming. Onderweg heb je een praatje en waar nodig bied je de helpende hand, bijvoorbeeld bij het tillen van boodschappen.
Als vrijwilliger ontvang je verzoeken tot ritjes op de dagen die jij je beschikbaar stelt en ben je vrij in het aannemen of afwijzen van een rit. Hierdoor is AutoMaatje de ideale manier om flexibel vrijwilligerswerk te doen. Je ontvangt als vrijwilliger een kleine kilometervergoeding plus eventuele parkeerkosten. De auto dient APK gekeurd te zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking te hebben. Vrijwilligers moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.

Informatiebijeenkomst
Maandag 20 juni houdt ANWB AutoMaatje bij Welzijnskompas een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers. Geïnteresseerd? Bel: 0252-757100 of mail: info@welzijnskompas.nl. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is geheel vrijblijvend. De informatiebijeenkomst duurt van 15.00 tot 16.30 uur en is aan de Abellalaan 1 in Hillegom.