De corsospeld wordt uitgereikt door corsovoorzitter Willem Heemskerk.
De corsospeld wordt uitgereikt door corsovoorzitter Willem Heemskerk. Foto: Wilma van Velzen

Corsospeld voor Ted Kortekaas

Algemeen Bloemencorso

 Tijdens de vrijwilligersavond van Bloemencorso Bollenstreek op 20 mei kreeg Lisser Ted Kortekaas uit handen van corsovoorzitter Willem Heemskerk de corsospeld uitgereikt voor vijfentwintig jaar inzet als corsobestuurslid. 

Bij het uitreiken van de corsospeld bedankte corsovoorzitter Willem Heemskerk bestuurslid Ted Kortekaas die de bloemenvoorziening op zijn conto heeft. “We hebben veel waardering voor je taak als bestuurslid en het feit dat je in de weken voorafgaand aan het corso alle bollenvelden afspeurt in je zoektocht naar de mooiste hyacinten, tulpen en narcissen. Vind je ze niet in de Bollenstreek, dan rij je ervoor naar de kop van Noord-Holland.”

25ste corso
“Als 14-jarig jochie was ik al actief bij het corso”, zei een verraste Kortekaas. “Ik word 60, dus ben ik zelfs al wat langer vrijwilliger bij Bloemencorso Bollenstreek. Maar het jubileumcorso was op de kop af mijn 25ste corso als bestuurslid. Ik ben begonnen met het schilderwerk van de praalwagens, toen nog in de Hobaho-hallen in Lisse. Mijn zus ging zijde spannen op de wagens. Samen met mijn broer ging ik met haar mee. Daarna was ik nog een aantal jaren coördinator van de gezamenlijke Hobaho en CNB-praalwagen die vroeger meereed in het corso.”

Alle ruimte
In 1996 trad Kortekaas toe tot het corsobestuur en kreeg hij de verantwoording voor de bloemvoorziening. “Deze bloementaak past mij wel. Het is zo’n taak met een kop en een staart wat ik prettig vind. Drie weken voorafgaand aan het corso ben ik in de Bollenstreek op zoek naar de mooiste hyacinten, tulpen en narcissen. Twee weken ervoor begint het snijden van de bloemen, waarbij ik ook altijd op Peter Lindaard kan rekenen. De medewerking van de kwekers is altijd fantastisch en dat geldt eveneens voor mijn werkgever CNB en grootste klant DeLeeuw Flowerbulbs die mij alle ruimte geven mijn corsotaken uit te voeren. En mijn vrouw José natuurlijk, die het mogelijk maakt dat ik jaarlijks een paar intensieve corsoweken kan draaien.”

Frankrijk
“Het regelen van de bloemenvoorziening voor Bloemencorso Bollenstreek ervaar ik als een leuke uitdaging. Extra spannend was het negen jaar terug toen er wegens een extreem koud voorjaar onvoldoende bloemen waren en we deze in Frankrijk moesten halen. Zo maak je nog eens wat mee. En corsozaterdag is voor mij altijd de kers op de taart. Dan fiets ik samen met andere bestuursleden en commissieleden in het corso mee om dit in goede banen te leiden. Geweldig als je dan al die corsobezoekers ziet genieten. En ja, ik heb nog steeds lol in het corso. Ik ga hier zeker nog een aantal jaren mee door!”