Pieter Broersen kijkt uit naar de eerste editie van Gluren bij Buren waarbij hij voorzitter is.
Pieter Broersen kijkt uit naar de eerste editie van Gluren bij Buren waarbij hij voorzitter is. Foto: pr

Programma Huiskamerfestival Gluren bij de Buren in de steigers

Algemeen

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren vindt op zaterdag 1 en zondag 2 oktober weer plaats in Lisse. Als corona geen roet in het eten gooit, kunnen bezoekers dit najaar weer terecht in tientallen huiskamers in de Poelpolder en in het dorp. 

Pieter Broersen is met ingang van deze editie de nieuwe voorzitter van Gluren bij de Buren Lisse. Hij is blij dat de oproepen die zijn gedaan om kamers en optredens aan te melden succes hebben gehad. “We hebben dit jaar een flink aantal nieuwe locaties en ook zijn er nieuwe formaties te beluisteren. Dat is fijn, want zo kan het festival zich blijven vernieuwen en valt er steeds weer iets nieuws te ontdekken voor de vele honderden bezoekers.” 

Gepuzzel
Voor wie benieuwd is naar het programma: op de website is te zien welke deelnemers zich hebben aangemeld voor een optreden. Eind mei gaat het bestuur aan de slag met het maken van een indeling. Dan wordt duidelijk of alle aanmeldingen gehonoreerd kunnen worden. Het is altijd weer een heel gepuzzel om goede matches te maken van huiskamers en optredens. Vooral een huiskamer met piano blijkt niet makkelijk te vinden. Maar tot nu toe is het nog alle jaren gelukt een mooi programma in elkaar te zetten! Wie op de valreep nog zijn huiskamer beschikbaar wil stellen is welkom. Aanmelden kan via www.glurenbijdeburen-lisse.nl.