Afbeelding
Foto:

Woensdag 8 juni: Buitenspeeldag

Hillegom n Nationale Buitenspeeldag... het is weer zover! Woensdag 8 juni proberen Jantje Beton en Nickelodeon één grote speelplek te maken van Nederland, zodat 150.000 kinderen deze dag onbezorgd kunnen spelen.

Ook in Hillegom is buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag allesbehalve saai en onveilig. Die dag organiseert Speel-o-Theek Hillegom in de Hofstraat 14 een aantal gave activiteiten zodat zoveel mogelijk kinderen onbezorgd kunnen spelen. De kids zijn welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen geschminkt worden. Verder is er de hele dag een springkussen, oud-Hollandse spelletjes, een grabbelton, een Legotafel en nog veel meer. Voor koffie/thee en limonade wordt gezorgd. 


Open ateliers bij De School Hillegom

Hillegom n Kunstenaars Collectief ‘De School Hillegom’ zet zondag 5 juni de atelierdeuren open.

Die dag zullen de kunstenaars aan het werk zijn en kunnen bezoekers met hen in gesprek gaan. Openingstijden: vanaf 11.00 tot en met 17.00 uur en de toegang is gratis.

Deelnemende kunstenaars zijn: Sjoerd Blokker, RéNoo, Robert van Rossem, Nathalie Brouwenstijn, Corine Buskop, Marianne Constance en Rachel Torrisi. Adres van De School is: Mariastraat 28.


Benefiet voor Oekraïne groot succes

Hillegom n Twee Hillegomse koren, het Vocaal Ensemble Hillegom (VEH) en Hatikwa, verzorgden vorige week een benefietconcert voor de vluchtelingen uit Oekraïne. 

Een verrassend groot aantal mensen wisten de weg naar de Maartenskerk te vinden om een bijdrage te leveren aan de opvang van de vluchtelingen in Hillegom.

Monique van der Weijden, voorzitter van de plaatselijke CDA-afdeling en aanwezig namens het gemeentebestuur, lichtte toe waar de opbrengst van deze middag concreet aan zou worden besteed: de Oekraïense kinderen.

Nadat de beide koren hun plaats in de kerkbanken weer hadden ingenomen, kwam de verrassing van de middag: Nataliia Cioban, soliste van de Kiev Academic Opera, recent als vluchteling neergestreken in Katwijk, bracht de aria 'Aus Liebe' uit de Matthäus Passion ten gehore. Een bijzonder toepasselijk lied, dat veel aanwezigen tot ontroering bracht. Met een staande ovatie toonden de luisteraars hun waardering. En niet alleen voor de soliste, maar ook voor de begeleiders, Marcel den Dulk op piano en Ineke den Dulk op dwarsfluit.

Als slot werd door beide koren en alle aanwezigen het 'Dona nobis Pacem' in canon gezongen. Hoe toepasselijk om deze middag door middel van samenzang te besluiten met een vredeswens.

De organisatie kijkt terug op een heel geslaagde middag en kan WelzijnsKompas Hillegom binnenkort de opbrengst van een kleine 2000 euro overhandigen.