‘Een mooiere wereld’

Hillegom n In de Kulturele Raad is zaterdag 11 juni een humoristisch theaterconcert in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren.

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar een antwoord. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren, de schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.


Het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons – Anna Ågren en Roel Dullaart – wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld. Eerder maakten ze een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor ‘Een mooiere wereld’ werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper.

De voorstelling begint om 20.00 uur, kaartjes via de mail: kbo-hillegom@hotmail.com of bij Vivant Frank Evers in de Mariastraat.


Repair Café bij Plein28

Hillegom n Een naaimachine die niet meer werkt? Een scheur in je lievelingsbroek of iets anders wat een tweede kans verdient? Kom naar het Repair Café op zaterdag 4 juni van 13.00 tot 15.00 uur. 

Dit is tevens de laatste keer voor de zomerstop. In juli en augustus is er geen Repair Café. De eerste volgende keer is op zaterdag 3 september. 

Het Repair Café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar het draait om duurzaamheid en (samen) repareren. Gereedschap en materiaal zijn aanwezig.
Ga samen met deskundige vrijwilligers aan de slag om spullen een tweede leven te geven.  

Meer info: www.plein28.nl.

Voor vragen mail of bel Caroline van der Vegt: plein28@welzijnskompas28.nl, 06-40644805.


Groene Uitdaging van start met Regentonactie

regio n Dankzij een bijdrage van het Hoogheemraadschap Rijnland organiseert De Groene Uitdaging weer een speciale Regentonactie voor inwoners uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. 

"We krijgen steeds meer te maken met lange periodes van droogte en hevige regenbuien. Iedereen kan wat doen om te zorgen dat we zuiniger met ons water omgaan. Een groene tuin met een goede waterhuishouding is belangrijk, zodat het water makkelijker een weg in de bodem kan vinden. Minder stenen en meer groen is dan een manier om het water weg te krijgen", laat de organisatie weten.

"Een andere oplossing is het regenwater opvangen in een regenton. Tijdens droge periodes in de zomer heb je zo je eigen voorraadje water om je planten water te geven. Een sproeibeurt van een kwartier kost vaak al zo'n 100 liter water; dat water is in de zomer hard nodig voor andere dingen. Bovendien is regenwater ook nog eens beter voor je planten, omdat dit geen kalk bevat." Meedoen kan tot en met 6 juni via: www.degroeneuitdaging.nl. Maak kans op een van de tien gratis regentonnen. Daarnaast is er tot en met eind juli (of zolang de voorraad strekt) ook een kortingsactie. De Groene Uitdaging geeft een aantal regentonnen cadeau aan maatschappelijke organisaties, scholen en inwoners met groene initiatieven.