Lunchen in 't Poelhuys

Lisse n Bescal organiseert vanaf 7 juni iedere eerste dinsdag van de maand om 12.00 uur een lunch in ‘t Poelhuys aan de Vivaldistraat 4.

Er wordt een heerlijke verse soep geserveerd, met een belegd broodje. Dit kost € 4,00 per persoon. Opgeven (uiterlijk de vrijdag van tevoren) hiervoor kan in ’t Poelhuys of via de mail – info@bescal.nl.


Met De Paraplu naar de film

Lisse n Stichting De Paraplu heeft de komende zomermaanden weer een groot aantal activiteiten voor senioren uit Lisse. Gestart wordt met het bijwonen van de film 'Downton Abbey: Een nieuw tijdperk'. 

In dit vervolg op de eerste speelfilm, waarin de rondreizende Britse koning George V en zijn gevolg werden ontvangen, maakt de familie Crawley zich klaar voor een vakantie naar Frankrijk. Die vakantie verloopt zoals gewoonlijk bij de familie niet zonder een hoop drama.

De voorstelling is op donderdag 2 juni om 15.00 uur in Cinema Floralis, Floralisplein 69, Lisse. U wordt verwelkomd vanaf 14.30 uur met een gratis kopje koffie of thee. De entree is € 2,-- per persoon. Aanmelden vooraf is wel noodzakelijk. Dit kan t/m woensdag 1 juni bij Marga Smakman op werkdagen van 17.00-18.00 uur via tel. 06-15870381 of via e-mail: margasmakman@gmail.com. Voor meer informatie over het Zomerprogramma 2022 zie: www.deparaplu-lisse.nl. Boekjes zijn gratis verkrijgbaar in De Beukenho en in ’t Poelhuys.


Heemtuin Lisse open op 6 juni

Lisse n De Heemtuin Lisse is op tweede pinksterdag, maandag 6 juni, van 14.00 – 16.00 uur geopend. Bezoekers kunnen een rondwandeling maken door de tuin en genieten van de natuur en de bloeiende planten.

Bijzondere bloeiende planten zijn moeraswolfsmelk bij de vijver, de poelruit bij het slootje, bolderik in de akker. Voor fotografen is er genoeg te zien om mooie foto’s te maken van bijzondere planten. Voor kinderen is er een puzzeltocht en een woordpuzzel. In het Heemhuis staan microscopen klaar om bloemen en insecten eens van heel dichtbij te bekijken. Ook is de imker aanwezig om over de bijen te vertellen. De Heemtuin Lisse ligt aan het Heempad, het verbindingspad tussen de Don Boscostraat en de 1e Poellaan. Meer informatie op de website: heemtuinlisse.webs.com


Zomersjoelen 

Beinsdorp n Iedere woensdagavond van juni t/m augustus is er in dorpshuis Het Eiland (Rietkraag 5) zomersjoelen om 19.30 uur. Geen competitie, maar gewoon gezellig een avondje sjoelen. U betaalt per keer € 2,50.