De bouw van de woontoren is gestart. | Foto: pr
De bouw van de woontoren is gestart. | Foto: pr Foto: pr

'Beeldbepalend voor skyline van Lisse'

Lisse n Met het boren van de bronnen voor de warmtepompen zijn Stek en Trebbe begonnen met de bouw van het nieuwe appartementencomplex De Waterkanten. 

Het wordt met 26,5 meter het hoogste gebouw van Lisse en is daarmee een beeldbepalende afronding van de Zeeheldenwijk. De woontoren telt zeven verdiepingen en biedt straks plaats aan 72 sociale huurwoningen. Het appartementengebouw markeert ook de entree naar de nieuwe woonwijk, waar woonstichting Stek in de afgelopen jaren al een aantal eengezinswoningen en appartementen aan haar bezit heeft toegevoegd. 

Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Het is geweldig dat we in een tijd van woningtekorten samen met Stek 72 keer een fijn en duurzaam thuis kunnen toevoegen aan de woningmarkt in Lisse. Ons ‘bouwhart’ gaat nog iets harder kloppen omdat we met De Waterkanten de skyline van Lisse mogen verfraaien.”

De appartementen worden verwarmd en gekoeld door bodemwarmtepompen. Voor de opwekking van elektriciteit worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Een bijzonder detail is, dat alle houten binnenkozijnen circulair zijn en vervaardigd worden uit sloophout.