‘Deze kanker koos het verkeerde lichaam uit’

welzijn n Dat bewegen goed voor je is, dat weet iedereen. Al kan een sportieve levensstijl uiteraard niet voorkomen dat je ziek wordt. Dat ondervond Lidy Teeuwen aan den lijve. Bewegen deed en doet ze graag. Toch werd ze geconfronteerd met de diagnose Kahler. Ondanks zware behandelingen, bleef ze zo veel mogelijk in beweging om haar lichaam krachtig te houden. Tot verbazing van haar artsen droeg dit enorm bij aan het fysieke vermogen om de behandelingen aan te kunnen en het herstelproces daarna.

Dat bracht haar ertoe een boek te schrijven over haar verhaal en haar aanpak. In het in juni te verschijnen boek ‘Deze kanker heeft het verkeerde lichaam gekozen’ beschrijft Teeuwen haar verhaal, om anderen die een vergelijkbare weg te gaan hebben te inspireren.


Teleurstelling en tegenslag

“Met een zwaar traject van behandelingen en stamceltransplantaties in het vooruitzicht, hield ik mijn goede conditie voor ogen, er was mij alles aan gelegen om deze te behouden.” De aanloop naar deze zware behandelingen verliepen moeizaam en teleurstellingen volgden. Door te blijven bewegen en zo goed mogelijk fit te blijven, kon ze ook deze tegenslagen beter het hoofd bieden.

Tot verbazing van velen bleek ze zelfs in staat om ondanks de twee stamceltransplantaties – die haar fysieke conditie totaal hebben stilgelegd – en de vele behandelingen die ze heeft ondergaan, toch een grote sportieve uitdaging aan te gaan: het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse. En deze tot een goed einde te brengen.


“Ik wil dit boek van harte aanbevelen aan iedereen die begint aan een behandeling en zich wil voorbereiden op een soms onzekere toekomst. Maar ook aan mensen die van nabij meemaken hoe intensieve behandelingen het leven van een geliefde gaan bepalen. De overtuiging dat de manier waarop je zelf omgaat met datgene wat er op je weg komt van grote invloed is, is hoopvol en positief! En Lidy Teeuwen en haar partner hebben dat zelf ervaren.” – Josée Zijlstra, hematoloog


Alcohol in de ban bij feestjes in accommodaties Bescal

Lisse n In de nieuwe Drank- en Horecaverordening van Lisse is opgenomen dat er geen alcohol meer geschonken mag worden in de accommodaties die Bescal exploiteert (zoals 't Poelhuys en de Beukenhof) als deze verhuurd worden voor feesten en partijen. Er mag alleen nog alcohol geschonken worden als de locaties verhuurd worden aan verenigingen met een maatschappelijk belang. Zo gaat de gemeente oneerlijke concurrentie met de horeca tegen.