Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Lisse en Hillegom

schuldhulp n De gemeenten Lisse en Hillegom zijn een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Deze organisatie helpt inwoners met financiƫle problemen op weg naar de juiste hulp in hun eigen omgeving.

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Voor veel mensen is echter niet altijd duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp. Daarom is het goed dat zij dankzij de NSR vanaf nu gebruik kunnen maken van Geldfit.nl. 

"Inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium bereiken en helpen is heel belangrijk, zeker in deze dure tijden", zegt wethouder Jolanda Langeveld (Lisse). "Daarom moet het mensen zo makkelijk mogelijk worden gemaakt om hulp te zoeken. Ik denk dat we daaraan bijdragen door samen te werken met de NSR."

Wethouder Jan van Rijn (Hillegom): "Zeker in deze tijd waarin alles duurder wordt, is het belangrijk dat inwoners met (beginnende) schulden zo snel mogelijk hulp krijgen. Daarom is het goed nieuws dat inwoners via de NSR gratis en anoniem hulp kunnen zoeken. Het is bekend dat mensen lang wachten met het zoeken van hulp, bijvoorbeeld uit schaamte. Ik hoop dat daar verandering in komt met Geldfit.nl."

Door een test met korte vragen te beantwoorden, krijgen inwoners inzicht in hun financiƫle situatie en advies. Daarnaast krijgen zij een overzicht van hulp die beschikbaar is beide gemeenten. Denk aan SchuldHulpMaatje, Humanitas of gemeentelijke schulphulploketten. Mensen die liever bellen, kunnen gratis gebruikmaken van 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar geschikte hulp in de buurt.