Boekje Samenwerkende kerken: Van Pomp tot Polder

Hillegom n ‘Ik wens je een bloem om je dagen te kleuren en een vriendelijk gebaar om weer bij op te fleuren’. Tekst uit het boekje ‘Van Pomp tot Polder’ dat de Samenwerkende Kerken van Hillegom in donkere coronadagen hebben bezorgd bij de bewoners van woonzorgcentrum Den Weeligenberg.

Het boekje onder redactie van ds. Wim Zaagsma bestaat uit foto’s van de Hillegomse amateurfotograaf Marjo ’t Jong - Montijn en tal van gedichten en andere inspirerende teksten die de lezer een hart onder de riem steken. Bij de eerste uitgave zijn de boekjes alleen gedrukt voor de bewoners van Den Weeligenberg, maar de uitgave met veel Hillegomse foto’s viel zo goed in de smaak dat de Raad van Kerken heeft besloten het lees-, kijk- en bladerboekje ook aan te bieden aan de bewoners van Bloemswaard, Parkwijk en Maronia. De boekjes zijn voor belangstellenden verkrijgbaar via de deelnemende kerken: Evangeliegemeente Hillegom (Kulturele Raad), Open Hof (Raadhuiskerk), Protestantse Gemeente Hillegom (Maartenskerk) en Willibrordusparochie (Martinuskerk). 


Gratis

De kerkenraad van de Maartenskerk doet het boekje cadeau aan alle 80-plussers in het ledenbestand en aan mensen die naar Hillegom verhuizen en zich bij de kerk laten inschrijven.