Duin en Bollen Vierdaagse zoekt vrijwilligers

Hillegom n Er komt een echte vierdaagse naar Hillegom en de Zilk. De Duin en Bollen Vierdaagse gaat in oktober (13 tot en met 16 oktober) door alle dorpen van de streek lopen, dus doet het wandelfestijn ook Hillegom en de Zilk aan. 

De bedoeling is dat in dit allereerste jaar er enkele duizenden deelnemers zich soms monter, soms zwoegend naar de eindstreep slepen. Daar moeten ze bij geholpen worden. In alle dorpen. " Help mee om van dit evenement een succes te maken, juist voor die zwoegers," laat de organisatie weten. "Wij hebben vrijwilligers nodig, voor allerlei leuke taken. Wij zoeken mensen die in hun eigen dorp muziek of ander entertainment maken, plaatselijke, enthousiaste ondernemers die op hun manier een steentje willen bijdragen."

De organisatie vertelt hierover op donderdag 30 juni bij restaurant Villa Flora, Hoofdstraat 55. De inloop is vanaf 19.15 uur. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Alvast meer weten? Mail naar info@db4daagse.nl of bel op maandag, dinsdag of donderdag naar 071-8200434.


Witte Anjerperkje in Molenduin

hillegom n Burgemeester Arie van Erk onthulde vorige week vrijdag het Witte Anjerperkje in het Molenduinpark. Hij deed dit in bijzijn van veteranen.

Wijlen Prins Bernhard had de gewoonte een witte anjer te dragen. Zaterdag 29 juni 1940, anderhalve maand na het begin van de Duitse bezetting, was de verjaardag van Prins Bernhard. De Nederlandse bevolking greep spontaan de gelegenheid om hun onvrede over de bezetting te uiten en de bezetter te tonen dat hun hart bij de Koninklijke familie lag. Overal in het land stak men die dag de vlag uit en werden standbeelden van leden van het koninklijk huis onder bloemen bedolven. De Duitse bezetter kwam direct na 29 juni met een aantal drastische maatregelen: de Nederlandse vlag werd verboden; Koninginnedag mocht niet langer worden gevierd; het Wilhelmus mocht niet meer worden gezongen; portretten van de Koningin werden verwijderd en alle straatnaamborden met de namen van de leden van het Koninklijk Huis werden vervangen. De Nederlanders voelden zich gesterkt door hun eerste verzetsdaad. Het dragen van de Witte Anjer krijgt door deze geschiedenis een bijzondere betekenis.