The Reverend bij de Beurs

Hillegom n Bij Café De Kleine Beurs treedt zaterdag 25 de band The Reverend op. Niet alleen een spontane allroundband, maar tevens een hechte vriendengroep, die gewoon veel plezier beleeft aan muziek maken. 

De meeste bandleden zijn bekend van de legendarische bands als Toontje Lager en de Amstel Liveband. Met de Amstelband hebben ze op alle grote podia van Nederland gespeeld met artiesten als Jeroen van De Boom, Jan Smit, Xander de Buisonjé en nog vele meer.

The Reverend is het logische vervolg op deze bands, waarbij de nadruk ligt op passie voor muziek maken en dat in zoveel mogelijk genres, voor zoveel mogelijk mensen. Begin dit jaar hebben de bandleden nieuwe plannen gemaakt voor het komende seizoen: en er komt van alles voorbij. Van Guus Meeuwis tot Kings of Leon en van Neil Diamond tot Antoon. De agenda is pas in mei 2022 geopend maar nu al staan er zomer optredens gepland op Oerol, Wijland festival, Bigfest, 4 daagse Nijmegen en nu ook de Kleine Beurs in Hillegom.

Entree op deze avond is 5 euro, het optreden begint om 22.00 uur.


Dit zijn de geslaagden van vmbo basis/kader uit Lisse en Hillegom 

REGIO n Van twee vmbo-scholen uit de regio ontvingen wij de namen van leerlingen die op donderdag 15 juni hoorden of ze geslaagd waren voor vmbo basis en kader. Wij beperken ons tot de geslaagden uit Lisse en Hillegom.

Teylingen College KTS te Voorhout

Vmbo Basis

HILLEGOM Eddy Hamans, Nick Brouwer, Ruby Plunkett LISSE Roy Massaar, Sam Weijers, Wesley van Dijk


Driestar College Gouda

Vmbo Basis

LISSE Michelle Reijerkerk


Vmbo Kader

LISSE Sander Ringma, Jochem Verschoor.


Gemeentes zoeken brandweermensen

Lisse/Hillegom n De brandweer in Lisse en in Hillegom zoekt nieuwe collega's. De ploegen roepen mensen op die graag iets doen voor de maatschappij zich aan te melden. Naast een hecht team, kennis en vaardigheden, ontvangen brandweermensen een vaste jaarvergoeding en specifieke uurvergoedingen voor uitrukken, oefenen en opleidingen.

Brandweerlieden weten nooit wanneer ze worden opgeroepen, dat maakt het werk spannend en uitdagend. Het werk brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Samenwerken staat daarbij hoog in het vaandel. Een goede conditie en gezondheid en minimaal een vmbo werk- en denkniveau zijn een aantal vereisten. De brandweer is een 24-uurs bedrijf. Dat betekent dat er 's nachts en ‘s avonds, maar ook overdag mensen nodig zijn. "Als de pieper gaat weet je nooit wat je te wachten staat. Elke keer is anders. Daarom zoeken we mensen die dat aankunnen, vooral voor de dagdiensten”, aldus Jörgen Lucas, woordvoerder van Veiligheidsregio Hollands Midden.Naast de aanstellingskeuring doorlopen nieuwe brandweermensen de opleiding tot volwaardig brandweerman of -vrouw. De opleiding vindt plaats tijdens avonduren (twee jaar) of overdag (één jaar). Bovendien hebben ze automatisch alle papieren om bedrijfshulpverlener (bhv'er) op de werkvloer van hun reguliere baan te zijn. Dat is voor een werkgever dus ook aantrekkelijk.Arco Tuinier en Sven van Bohemen, ploegchefs van de kazernes in Lisse en Hillegom hopen op veel reacties. Op wordbrandweer.nl is alle info te vinden.