Hoedje op en picknicken

Hillegom n De Hillegomse Harmonie Kapel houdt zondag 3 juli van 13.00 tot 17.00 uur voor de vierde keer het Hillegom Romantique festival in de Hoftuin, bij het gemeentehuis van Hillegom. 

De HHK nodigt bezoekers uit om, liefst gekleed in romantische kleding met mooie hoeden, het festival te komen bezoeken. Er is een gevarieerd programma en men kan zelf een picknickmand, kleed of stoeltje meenemen. In de Hoftuin is frisdrank, wijn en ijs te koop. Om 13.00 uur opent wethouder Karin Hoekstra het culturele evenement, waarna de hele middag optredens zijn van muziekgezelschappen en koren. Tevens zijn er diverse kunstenaars, zijn er demonstraties van de balletschool en is het mogelijk om mee te doen met oud-Hollandse spelletjes. Om 16.40 uur is een grande finale, waarbij alle gezelschappen een gezamenlijk optreden verzorgen. Het volledige programma staat op: www.hillegom-romantique.nl.


Workshop explosiedoosje maken

Senioren n De Paraplu Lisse organiseert in samenwerking met kunstenares Anita van Vliet een creatieve workshop met het maken van een explosiedoosje als opdracht. 

Zoals de naam doet vermoeden, maak je een doosje dat ‘ontploft’. Het principe is heel simpel, het zijn meerdere doosjes die uit elkaar vallen totdat je bij de kern komt. De kern is een doosje waarin je een cadeautje kunt doen.

De workshop is op maandag 4 juli van 10.00 tot 12.00 uur in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Deelname kost € 5,-- inclusief materialen en een kopje koffie/thee.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan tot en met 27 juni op werkdagen van 17.00 tot 18.00 uur bij Aad Lagerberg tel. 0252-412084 of e-mail: abclagerberg@gmail.com.