Het zwembad van Sportcentrum De Waterkanten gaat 4,5 maand dicht. | Foto: Ruth Eppink
Het zwembad van Sportcentrum De Waterkanten gaat 4,5 maand dicht. | Foto: Ruth Eppink Foto: Ruth Eppink

Zwembad moet opnieuw dicht

Lisse n Opnieuw een domper voor zwemmers die gebruikmaken van het bad in Sportcentrum De Waterkanten. Met een sluiting van zo'n 4,5 maand hoopt de gemeente Lisse dat de gebreken, die deels al sinds de oplevering in 2015 opspelen, eindelijk tot het verleden gaan behoren.

Van 18 juli tot en met begin december dit jaar is het bad gesloten. Beheerder Sportfondsen heeft geadviseerd te starten met de herstelwerkzaamheden vanaf de zomerperiode, omdat het bad dan het minst gebruikt wordt. De medewerkers zijn vorige week woensdagavond op de hoogte gesteld van de sluiting van het bad. De rest van het sportcomplex blijft open.

De herstelwerkzaamheden bestaan onder andere uit:
· renovatie van de goot tegen lekkages in het wedstrijdbad en recreatiebad
· herstellen van losgekomen wandtegels
· herstel van scheuren aan voegen bij tegels.
Naast de herstelwerkzaamheden kost het leeg laten lopen en weer vullen van het bad ook aanzienlijke tijd.

De zwemlessen die in Lisse bij De Waterkanten worden gegeven, kunnen tijdens de werkzaamheden logischerwijs daar niet plaatsvinden. Er is inmiddels geregeld dat de lessen worden verplaatst naar de zwembaden in Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Gezien de reacties op Facebook is niet iedereen daar blij mee, vooral mensen die niet de beschikking over een auto hebben. Naast zwemlessen worden nog andere activiteiten in het zwembad gehouden. Sportfondsen meldt dat gepeild wordt of er onder de vaste gebruikers van het bad animo is voor activiteiten 'op het droge': in de gymzalen of de sporthal. Het tegoed op de meerbadenkaart wordt bevroren tot het bad weer opengaat. Ook kan op verzoek het tegoed teruggestort worden. Bij vragen kunnen inwoners een mail sturen naar waterkanten@sportfondsen.nl.

In 2020 ging het zwembad ook al meerdere maanden dicht voor herstelwerkzaamheden. Die zijn niet afdoende gebleken en ook zijn nieuwe gebreken geconstateerd. De gemeente houdt de aannemer verantwoordelijk voor het herstel van de werkzaamheden. Het college van B en W verwacht op korte termijn overeenstemming over de planning van werkzaamheden en financiële afhandeling van de geleden schade.