Opvallend veel kinderen bleken geïnteresseerd in een mooi kunststukje. | Foto: Annemiek Cornelissen.
Opvallend veel kinderen bleken geïnteresseerd in een mooi kunststukje. | Foto: Annemiek Cornelissen. Foto: ac

Kunstmarkt in het park

HILLEGOM n In Park Elsbroek was zaterdag de tweede editie van Kunst in het Park. Dit evenement, is georganiseerd door Anna Blokker, Anita van Vliet, Marjan van der Weijden en Ron Treebusch (Kunst in Hillegom).

Door Annemiek Cornelissen

Deze keer was het evenement, met 40 kramen, nog grootster opgezet dan vorig jaar. Het publiek kon genieten van een grote verscheidenheid aan kunst. De standhouders kwamen hoofdzakelijk uit Hillegom en probeerden hun passie te delen met kunstlievende bezoekers. Het publiek kon niet alleen kijken maar ook aankopen doen en dat laatste werd ruimschoots gedaan. Leuk was ook om te zien dat ook kinderen diverse aankopen deden. Het thema, 'haaien', liep als een rode draad door het evenement. Gerald Katerberg leverde een belangrijke bijdrage bij de uitwerking van het thema.  

Zijn beschilderde elementen in het gras waren te koop, evenals elementen van de organisatoren zelf. Er was een prijsvraag in het teken van haaien, maar haaien waren er ook als routewijzer. Tijdens deze route moesten deelnemers achttien spreekwoorden zien te vinden en deze omvormen naar het woord 'haai'.

Volgens Anita van Vliet kan de organisatie weer terugkijken op een geslaagd evenement. "We zijn dik tevreden. De reacties zijn overweldigend. Ik sta er zelf verbaasd over dat we zoveel verschillende kunstvormen konden presenteren. Dit is een evenement dat steeds meer een vast plekje gaat veroveren in ons mooie Hillegom”.