Afbeelding
Foto:

Bronzen plak voor BC Hillegom 5

Hillegom n In Wijk bij Duurstede werd vorige week het NK Badminton gehouden. Op 24 banen werd er gestreden tussen de verschillende kampioenen om de beste in hun klasse te worden. Ook Badminton Club Hillegom, team 5, was vertegenwoordigd en haalde de bronzen plak binnen.

Het competitie seizoen van de badminton liep van half september 2021 tot eind maart 2022. In dit seizoen zijn er drie teams kampioen geworden, team 3, 4 en 5, allemaal in de 5de divisie. Op zaterdag  speelden alle kampioenen uit de divisie tegen elkaar in een kwalificatietoernooi om te bepalen wie van de kampioenen naar het NK mogen.

In de 5de divisie zijn in totaal 30 kampioenen die om de NK-tickets streden. Slechts vier gingen er door. En het was zweten geblazen. Met buiten een kleine 30 graden, liep het in de hal flink op. BC Hillegom 5 behaalde het NK.

Afgelopen weekend was het zover, BC Hillegom 5 moest tegen de andere toppers spelen. Zo was er een team uit Maastricht (BC Rally), Nijmegen (BC Mariken) en Almere (ABC ‘14). 

Tegen ieder team moesten er vijf wedstrijden gespeeld worden; gemengd dubbel, een dames single, een heren single, een dames dubbel en een heren dubbel. Het waren heel veel spannende wedstrijden waarbij het uiterste behaald moest worden. BC Hillegom 5 kon de bronzen medaille bemachtigen. Een topprestatie voor het team van Hillegom

Mocht je zin hebben om ook eens te komen badmintonnen, je bent van harte welkom in sporthal De Vosse! Het nieuwe seizoen start in week 35, eind augustus. Senioren spelen op dinsdag- en vrijdagavond. Junioren spelen (afhankelijk van leeftijd) op vrijdagavond of zaterdagochtend. Kijk ook op www.bchillegom.nl