Even opladen

Hillegom/Lisse n De gemeenten Hillegom en Lisse werken aan meer oplaadpunten voor elektrische auto’s. Daarvoor wordt inbreng van de inwoners gevraagd.

Er is voor beide gemeenten een concept plankaart voor laadpalen gemaakt. Deze kaart laat zien waar nu al laadpalen zijn en waar ze in de toekomst zouden kunnen komen. Hillegommers en Lissenaren kunnen via de concept plankaart (Hillegom) of concept plankaart  (Lisse) klikken op een blauwe punt bij een locatie die voor hen belangrijk is. Klik vervolgens op “Geef hier uw reactie”.

Reacties kunnen worden achtergelaten tot zondag 14 augustus. Daarna verzamelt de gemeente de reacties en stelt het college de locaties vast.


Luisteren en kijken: blues

Lisse n Stichting De Paraplu houdt op dinsdag 16 augustus van 14.00 tot 16.00 uur in De Beukenhof, Eikenlaan 2a, een luister- en kijkbijeenkomst over een van de bronnen van de jazz: de blues.

Het belangrijkste kenmerk van blues is de vierkwartsmaat met een simpel akkoordenschema. Gerrit Harting, die ook als penningmeester verbonden is aan De Paraplu, geeft een uitgebreide presentatie inclusief geluids- en video-opnames van onder meer Chuck Berry, Eric Clapton, John Lee Hooker en B.B. King. De toegang is gratis, zo ook een kopje koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.


Cyber Kids

Hillegom n Locoburgemeester Jan Van Rijn (Hillegom) benoemde vorige maand Joey Krijnen en Oliver Mens tot Junior Cyber Agent van de gemeente. Ook jeugdagent Dana (HLT) en Ramona Pakvis, eindverantwoordelijke Cyber Security van HTL Samen, waren hierbij aanwezig. 

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. De gemeente doet mee aan HackShield, een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar leert hoe zij online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. In totaal nemen al 59 kinderen uit de gemeente Hillegom deel. Door het spelen van het spel leren kinderen zich op een speelse manier te wapenen tegen digitale gevaren. Kinderen leren alles over onder andere hacken, datalekken en phishing. In HackShield worden kinderen opgeleid tot junior Cyber Agent. Via een ‘Basistrainingen Quests', waarbij ze aanvullende opdrachten en uitdagingen kregen, leerden zij alles over veilig internetten. Een goede Cyber Agent zorgt er namelijk ook voor dat vaders en moeders, opa's en oma's online veilig zijn én blijven. De gehuldigde Cyber Agents waren de afgelopen weken de beste spelers van HackShield. De kids kregen een onderscheiding opgespeld en een daarbij bijbehorend certificaat. Van Rijn: "Hoe meer kinderen meedoen met HackShield, hoe digitaal veiliger Hillegom wordt." Online meespelen: www.joinhackshield.nl/gemeente/Hillegom