Afbeelding
Foto:

Groei & Bloei-excursie naar de tuin van Marieke Nolsen

groen n Groei & Bloei afdeling Bollenstreek gaat donderdag 18 augustus een bezoek brengen aan de tuin van Marieke Nolsen in Leusden. De excursie gaat door bij minimaal 10 deelnemers. 

Marieke: "In 2002 zijn wij vanuit Twente in Leusden komen wonen en hebben de enigszins verwaarloosde tuin met heel veel plezier opgeknapt. Bij het eigen ontwerp hebben wij gekozen voor een strakke indeling, beukenhagen en buxussen bepalen de structuur en delen de tuin in 4 verschillende tuinkamers. De tuin van ongeveer 1500 m2 is qua sfeer aangepast aan de karakteristieke woning, die behoort bij het landgoed Den Treek-Henschoten. De tuin beschikt over meerdere borders die rijkelijk gevuld zijn met vaste planten en heesters. Ik houd van weelderige, transparante borders met een hele natuurlijke uitstraling. Als bloembindster vind ik het heerlijk om met bloemen uit de tuin te werken, dus de beplanting bestaat voor het grootste gedeelte uit bruikbare bloemen, bessen en groen voor het schikken van hele natuurlijke arrangementen met een eigentijdse tuinlook. Zo staan er een heleboel malusappelboompjes, allerlei rozebottelsoorten, veel klimopbessen en hortensia’s in. Ik vind het geweldig om mijn enthousiasme voor alles wat met bloemen te maken heeft met anderen te delen." 

Meer info over de tuin is te vinden op mariekenolsen.nl. Het vertrekpunt donderdag 18 augustus is de carpoolplaats tussen Hillegom en Lisse. Daar vertrekt de groep om 08.45 uur om rond 10.15 uur aan te komen bij 'In de Boomgaard', Treekerweg 11 Leusden. Geef bij deelname op of u ruimte heeft voor een of meer passagiers. Leden betalen 5 euro, niet-leden 7,50 euro. Aanmelden kan tot uiterlijk 10 augustus bij info@bollenstreek.groei.nl. Voor koffie en lekkers wordt gezorgd. Misschien handig om zelf een boterhammetje mee te nemen.