Afbeelding
Foto:

Hardlopen was nog nooit zo populair

hillegom n De Hillegomse hardloopvereniging SIB Loopcollectief organiseert ook dit jaar weer een cursus voor beginnende hardlopers, onder het motto: Samen hardlopen werkt beter! 

"Was het in de afgelopen jaren ingewikkeld in verband met de beperkende maatregelen rondom corona, nu is het weer mogelijk om in groepen te trainen. En wat is er dan mooier dan de Amsterdamse Waterleidingduinen", vertelt Meinard van de Reep, actief trainer bij de hardloopvereniging. "De duinen zijn mooi in alle jaargetijden, dus naast de fysieke inspanning is het altijd genieten van de omgeving en de rust in dit fraaie natuurgebied. De paden lenen zich perfect voor het hardlopen, ook voor het wandelen natuurlijk. Een activiteit die ook door SIB Loopcollectief wordt verzorgd."

Een goede fysieke gezondheid is weliswaar geen vaccin tegen corona, maar in het algemeen maakt een goede conditie je sterker en vitaler, dus weerbaarder. Van de Reep: "Hardlopen is een belastende sport, dus een gedegen opbouw is echt een voorwaarde om op een verantwoorde wijze hard te lopen. Juist daarom is een beginnerscursus voor veel beginnende lopers een must. SIB Loopcollectief biedt een cursus die juist zorgdraagt voor een gedegen opbouw. Wij organiseren deze cursus al jaren, we hebben ervaren en geschoolde trainers voor de beginnersgroep en ieder jaar weer infecteren wij jonge en ouderen met het hardloopvirus. 


Samen lopen motiveert beter

Met een beproefd programma begeleiden de trainers de beginnende loper in 13 weken van 0 naar 30 minuten hardlopen aan één stuk. Het leuke van lopen in een groep is dat het, volgens Van de Reep, beter motiveert. De cursus start woensdag 5 oktober het Sportpark De Zanderij en op zaterdag om 9.00 uur in de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk. Aanmelden kan via de site: www.sibloopcollectief.nl/beginnerscursus en eind december loopt de hele groep met elkaar de 5 km! Voor overige vragen kijk op de site of bel naar de SIB Loopcollectieftrainer André Woutersen

06 46511373.