Ruim 160 deelnemers waren er tijdens de eerste verenigingsdag die de gemeente organiseerde in Floralis. | Foto: Sven van der Vlugt
Ruim 160 deelnemers waren er tijdens de eerste verenigingsdag die de gemeente organiseerde in Floralis. | Foto: Sven van der Vlugt Foto: Sven van der Vlugt

n Ruim 160 deelnemers aan energieke verenigingsdag in Floralis

LISSE n Ruim honderdzestig deelnemers waren maandagavond samen in Floralis om de eerste Lissese verenigingsdag bij te wonen. Zij waren afkomstig van sport- en cultuurverenigingen, levensbeschouwelijke organisaties en maatschappelijke instellingen. 

“Het was een geweldige avond waaruit veel energie voortkwam”, aldus wethouder Riet Austie van Lisse. “Verenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan ons dorp en dat willen we graag versterken.”

Na een kort welkomstwoord van Austie, een gastoptreden van Anneke van Zanen, voorzitter van de NOC/NSF, en een kort gesprek met drie bestuurders van verenigingen en stichtingen, gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over twee hoofdvragen: hoe houden we het verenigingsleven in Lisse samen boeiend en bloeiend? De uitkomsten van dit gesprek, zowel plenair als aan de rondetafels, wordt vastgelegd in een verslag dat onder de aandacht wordt gebracht van het gemeentebestuur. De avond bood ook ruimte om vraag en aanbod van verenigingen en bij elkaar te brengen. De ‘beurs' leverde een interessante oogst op en draagt mogelijk bij aan nieuwe vormen van samenwerking tussen verenigingen. "Een topavond”, aldus een van de bestuurders van een vereniging. "En nog leuk en nuttig ook.” "Het is fijn, maar ook nodig dat verenigingen verder kijken dan hun eigen doelstelling”, aldus wethouder Austie. "We moeten samen aan de slag om ons dorp aantrekkelijk en sociaal te houden. Deze avond was daarvoor een geweldige aanzet.”