Afbeelding
Foto:

Muntenclub 50 jaar

Lisse n In 1972 besloot een aantal bekende Lissers, waaronder juffrouw v.d. Elst van de Josephschool en Henk Verhaar van het gelijknamige baggerbedrijf om een muntenclub op te richten. Dit werd de Numismatische kring Bloembollenstreek. 

Deze maand bestond de vereniging 50 jaar, een feit dat in 't Poelhuys gevierd werd door alle leden. Speciaal voor deze gelegenheid was er een coincard met een brons/koperen herdenkingspenning geslagen.

Iedere tweede dinsdag van de maand wordt een veiling gehouden waar de dubbele munten van het ene lid weer gekocht kunnen worden door een ander. Niet voor niets luidt de doelstelling van de kring: Van de leden, voor de leden. Munten verzamelen kan op vele manieren; per jaartal of rond een specifiek land of thema. Iedere maand worden er zo’n 100 munten geveild. Op deze verenigingsavonden zijn ook altijd munthandelaren die speciale munten te koop aanbieden.

De Numismatische kring is vol goede moed begonnen aan de volgende 50 jaar. "Hiervoor zijn we op zoek naar nieuwe leden en enthousiaste jongeren die hun verzameling op willen zetten of uitbreiden. Er is iedere tweede dinsdag van de maand altijd voldoende kennis in de zaal van 't Poelhuys om je verder te helpen. De deur gaat open om 19.30 uur en de veiling begint om 20.30 uur. Google voor meer informatie op muntenclub Bollenstreek."