Afbeelding
Foto:

Kerstconcerten Dune & Forest in 't Huys Dever

Lisse n Close Harmony Zanggroep Dune & Forest geeft twee kerstconcerten in ’t Huys Dever op vrijdag 16 en zaterdag 17 december om 20.00 uur. Een uniek koor op een unieke locatie! En een mooie gelegenheid om helemaal in de kerstsfeer te raken.

Het was een traditie totdat corona roet in het eten gooide: de kerstconcerten van Dune & Forest in ’t Huys Dever. Gelukkig kan het weer. Het koor heeft hier heel erg naar uitgekeken en is extra gemotiveerd om er prachtige concerten van te maken, onder leiding van dirigent Peter Janka. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Na afloop van de concerten is er, zoals voorheen, gelegenheid voor een glas glühwein of iets anders met een hapje bij het knappend vuur in de grote open haard van Dever. Evenals het pauzedrankje is dit bij de kaartprijs inbegrepen. Kaarten à € 18,- zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar dune&forest@ziggo.nl onder vermelding van uw naam, de gewenste avond en het aantal kaarten.


Tumult rondom dronken man

Hillegom n Aan De Kwekerij in Hillegom heeft vorige week een verwarde man een huisartsenpraktijk op stelten gezet. Onder invloed van alcohol klom de man op het dak van de praktijk. 

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om hem veilig van het dak te verwijderen. De man zou na niet direct geholpen zijn, waarop hij boos reageerde, alcohol dronk en vervolgens het dak op ging. De politie, brandweer en ambulancedienst werden opgeroepen. 


Uiteindelijk wist een politie-onderhandelaar de man veilig naar beneden te praten waarna hij werd overgedragen aan een zorgmedewerker en door de ambulance werd meegenomen. | Bron: BO.


René Roorda lijsttrekker CU/SGP

Hillegom n De uit Hillegom afkomstige René Roorda is door de leden van de ChristenUnie Zuid-Holland gekozen als lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP Rijnland voor de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Op dit moment vormt hij samen met Niek van der Plas uit Katwijk de ChristenUnie-SGP-fractie in het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland.


CJG-webinar Kind en media

opvoeden n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert binnenkort de webinar Kind en media voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar.

De webinar ‘Kind en media' is er speciaal voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar op donderdag 8 december van 20.00 - 21.30 uur. Voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar vindt de webinar plaats op woensdag 14 december van 20.00 - 21.30 uur. Deelname bedraagt € 5,- per persoon. Voor aanmelden en meer informatie ga naar www.cjgcursus.nl.