Afbeelding
Foto:

Moeder-Kind Taal-ontmoetingen in de bieb

hillegom n Een jaar lang was er in Speeltuin Jeugdland op donderdagochtend de kans voor moeders met peuters elkaar te ontmoeten om beter Nederlands te spreken.

Thuis spreekt men meestal de eigen taal, onder andere Eritrees, Oekraïns, Turks, Hongaars, Afghaans. De locatie was vooral in de zomer fantastisch. Vooral de trampoline was in trek. Vanaf begin november zijn deze ontmoetingen in de bibliotheek aan de Sportlaan in Hillegom, elke donderdag, buiten de schoolvakanties, van 10.15 uur tot 11.30 uur. 

Er wordt veel informatie uitgewisseld en er wordt een taaloefening gemaakt.

Een leuke bijkomstigheid is dat Nederlandse kinderen ook de speelhoek weten te vinden. Wie weet schuiven de moeders ook af en toe aan bij de groep om hun ervaringen met kleine kinderen te delen.


Raadsleden op bezoek bij politie en boa’s

hillgeom n De gemeenteraad is vorige week op werkbezoek geweest bij de politie en boa’s van Hillegom. In de middag zijn zij meegenomen in het werk binnen openbare orde en veiligheid.

De groep raadsleden werd opgesplitst in drie groepen: één groep ging op pad met de boa’s en twee groepen met de politie. Onderwerpen die tijdens dit werkbezoek aan de orde kwamen zijn onder andere: jeugdproblematiek/jeugdoverlast, parkeerdruk/parkeeroverlast, probleemgebieden Hillegom, het dumpen van afval naast de container en ondermijning.

Voorafgaand aan het werkbezoek kregen de raadsleden een lezing van Caroline Koetsenruijter over agressie en intimidatie. Daarbij was vooral aandacht voor mensen met een publieke taak zoals bijvoorbeeld raadsleden.

Na de lezing kregen de raadsleden het boekje ‘Het agressieparadijs’ uitgereikt.


Veiligheid voorop

Iedereen wil zich veilig voelen, zowel privé als in een werksituatie. Burgemeester Arie van Erk: "De raadsleden kregen een kijkje in de keuken van het dagelijkse werk van onze wijkagenten en boa's. Niet alleen in de politiek maar ook in de samenleving zien we minder verdraagzaamheid. Hoe ga je daar als raadslid mee om? De lezing liet zien hoe raadsleden kunnen reageren, waar ze terecht kunnen en wat de eventuele vervolgstappen zijn."