Thema’s waren onder andere cowboys, coronastudenten, foute kerst, ratatouille en James Bond.| Foto: Annemiek Cornelissen.
Thema’s waren onder andere cowboys, coronastudenten, foute kerst, ratatouille en James Bond.| Foto: Annemiek Cornelissen. Foto: ac

Eindelijk weer een weekend lang 'carrousellen'

HILLEGOM n Bij Manage Hillegom stond het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 november in het teken van carrousel rijden en daar was door de deelnemers heel veel werk van gemaakt. 

Alle leeftijdscategorieën kwamen aan bod en dat betekende dat gedurende dit weekend maar liefst 300 ruiters in de leeftijd van 9 tot 73 jaar in het zadel stapten om hun beste beentje voor te zetten. Het was leuk om te zien hoe de meeste deelnemende teams veel aandacht hadden besteed aan de kleding en de muziek. Zaterdag reden er elf teams en zondag veertien teams. Thema’s waren onder andere cowboys, coronastudenten, foute kerst, ratatouille en James Bond. Beide dagen was er een jury, die de beoordeling van de teams voor haar rekening nam. Zaterdag was dat bijvoorbeeld Frank Gielings, een carrouselspecialist, die jarenlang les gaf in Muiderberg en die eigenlijk hetzelfde doel voor ogen heeft als de Manege Hillegom: het welzijn van dier en mens. “Dat staat bij hem voorop en bij ons ook, dat is superbelangrijk tegenwoordig, daarom zijn we zo blij dat hij hier is om de prestaties van de deelnemers te beoordelen”, aldus Marian en Pieter Koopman-Versteege. Het echtpaar zegt trots te zijn op de enthousiaste instructieteams in alle leeftijdsgroepen, dat een dergelijk weekend zo mooi maakt. “Het is leuk dat na die twee zware jaren, iedereen weer eens mee kon doen aan zo’n fantastische wedstrijd en de voorbereidingen maken het extra bijzonder. Weer eens lekker samen knutselen, kleding kiezen en de muziek erbij zoeken, om een zo mooi mogelijk totaalplaatje te creëren. Het is niet uit te leggen hoe fijn dit voor ons voelt. Iedereen was er ook gewoon en stond voor elkaar klaar. Er werd overal mee geholpen, ook achter de bar. Hierdoor konden we eindelijk weer eens iets groots doen. Het was bomvol met blije kinderen, trotse ouders, gezellig publiek, kortom een fantastisch weekend.”


Boomfeestdag met de peuters van Blos

Hillegom n Wethouder Maarten Dijkshoorn gaat donderdag 24 november samen met de peuters van BLOS kinderopvang locatie Stationsweg, drie bomen planten op Sportpark Zanderij. De bomen die geplant worden zijn een groenblijvende eik en twee sierkersen. Medewerkers van Meerlanden begeleiden het planten van de bomen.

Elk jaar is er een Boomfeestdag met daaraan een thema gekoppeld. Dit jaar is dat (met) Bomen Werken. Een actueel maatschappelijk thema is het planten van (meer) bomen. Ze zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering want bomen leveren verschillende ecosysteemdiensten: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Vakmensen in de boomkwekerijsector werken dagelijks met bomen. 


Ze kweken en verzorgen ze, en op de Nationale Boomfeestdag planten kinderen bomen in steden, dorpen of bossen.