Tuinbouw Battle kar voor ISK Bollenstreek

onderwijs n Kindcentrum de Molenwerf uit Heemstede doet met meerdere klassen mee aan ronde drie van de Tuinbouw Battle die startte op maandag 6 maart. Toen zij hoorden dat ook ISK Bollenstreek graag mee wilde doen twijfelden zij geen moment. Ze schonken één van ‘hun teeltkarren’ aan de leerlingen van ISK Bollenstreek.

Meerdere scholen uit de Duin- en Bollenstreek doen mee met ronde drie van de Tuinbouw Battle. Vanuit ISK Bollenstreek kwam ook de vraag om deel te nemen. De aanmelding was net te laat, maar dankzij juf Nathalie van de Molenwerf doet nu ook ISK Bollenstreek mee met ronde drie die 6 maart startte. Greenport Duin- en Bollenstreek wil met de Tuinbouw Battle zoveel mogelijk leerlingen van groep 7 en 8 laten kennismaken met de groene sector. Per ronde zijn vijf karren beschikbaar voor vijf klassen van het liefst vijf verschillende scholen. De Molenwerf doet schoolbreed mee en kreeg daarom twee karren. waarvan ze er dus één doneerden aan ISK Bollenstreek. De ISK biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12-18 jaar, die nog maar kort in Nederland wonen en die de Nederlandse taal nog niet (goed) beheersen. Deelnemen aan de Tuinbouw Battle biedt deze leerlingen de kans om Nederland, de streek en de sierteeltsector te leren kennen. 

Meedoen met een school/klas is gratis. In november start de volgende reeks van drie rondes van dit project. Aanmelden kan door te mailen naar: communicatie@greenportdb.nl. Greenport Duin- en Bollenstreek zorgt met medewerking van de vrijwilligers en kwekers voor de rest. Kijk voor meer informatie op www.greenportdb.nl/tuinbouw-battle. 


Fio leerlingen maken podcast

onderwijs n Leerlingen van het Fioretti College in Hillegom maken vanaf deze week een eigen radioprogramma dat ook als podcast wordt aangeboden. 

Dat gebeurt in samenwerking met Bo, de omroep van de Bollenstreek. Leerlingen uit allerlei klassen van het vmbo en havo werken nauw met elkaar samen om elke week een leuk programma te maken. Ze praten over het laatste nieuws op school, dilemma's en wat hen bezig houdt. Verder is er een spel waarbij een broodje uit de kantine van het Fioretti gewonnen kan worden. Elke week wordt een docent ondervraagd en talentvolle leerlingen op het gebied van muziek en zang gevraagd zich te melden voor een uitzending. De podcast staat al online. | Bron: BO


Hulp bij websites van de overheid in de bieb

LISSE n Bij de bibliotheek kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) als je het lastig vindt om met DigiD en computer te werken. Internet en DigiD heb je steeds vaker nodig als je contact hebt met de overheid: denk aan rijbewijs verlengen, zorgtoeslag aanvragen of een woning zoeken.

Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kom langs bij het Informatiepunt aan de balie in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A. Onze hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bieb. Wij helpen je graag en denken met je mee. Heeft je vraag wat meer tijd nodig, dan maken onze medewerkers een afspraak voor je bij een van onze spreekuren. Het IDO is tijdens de openingstijden van de bibliotheek geopend, dus loop gewoon binnen. Meer informatie over IDO is te vinden op www.

bibliotheekbollenstreek.nl/ido.