Kennismakingscursussen Keramiek en Gamelan bij Volksuniversiteit Lisse

doen n De Volksuniversiteit Lisse (VL) heeft nieuwe docenten aangetrokken en daarmee nieuwe activiteiten ontwikkeld. Deze lente kun je tijdens korte kennismakingscursussen en een workshop alvast ervaren of jij je voor het volgende cursusjaar wilt inschrijven.

Carla Ruigrok en Madeleine Petter bieden twee minicursussen boetseren. Hierdoor kan men ontdekken hoe ontspannend én leuk het is om met klei te werken. Op vrijdag 14 april kan men bij Carla zelf een ‘kop' boetseren met fijne soepele klei. In de minicursus (start op woensdag 10 mei) van Madeleine kan men een eigen creatie van klei maken; van schalen tot een abstracte verrassing. Minicursussen voor iedereen die niet bang is om vieze handen te krijgen én iets nieuws wil proberen! Daarnaast geeft Krishna Sutedja op vrijdagavond 12 mei een informatieve workshop over de Balinese Gamelan. Tijdens deze interactieve bijeenkomst leert men meer over de oorsprong, de stijl en mogelijkheden van dit instrument. Deelnemers kunnen ook zelf het instrument bespelen en hierdoor bepalen of men tijdens het komende seizoen een cursus Gamelan van 6 of 7 lessen wil volgen.


Cursistenexpositie én mozaïek

Kijken n Cursisten van de Volksuniversiteit Lisse tonen zaterdag 15 april tussen 11 en 16 uur hun werk op de jaarlijkse cursistenexpositie bij de Volksuniversiteit aan de Vuursteeglaan 9. Van schilderijen in acryl- of olieverf, tot fotografie, patchwork, kalligrafie, beeldhouwen in steen en glasmozaïek. Die dag vindt ook het Bloemenmozaïek Lisse plaats en bij de VL zal een heel bijzonder bloemenmozaïek te zien zijn. Combineer het fietsen van de mozaïekroute met een bezoek aan de VL. Om 13 uur verzorgt VL-koor The Early Birds een optreden.