Vlnr: Patrick Norman de Ridder, Giovanni Caminita, Annemieke van der Ploeg.
Vlnr: Patrick Norman de Ridder, Giovanni Caminita, Annemieke van der Ploeg. Foto:

Verkoop tickets voor De Gravin van Holland gaat hard

regio n Theater Teylingen kijkt ernaar haar bezoekers mee te nemen in het spannende filmisch theaterstuk over het leven van de strijdlustige Jacoba van Beieren. 

De gekozen theatervorm gaat het publiek ervaren als een ‘rollercoaster’: scènes volgen elkaar in hoog tempo en naadloos op, als ware het een film. De voorstelling biedt een boeiende inkijk in het persoonlijke leven van Jacoba; wat haar bewogen en gevormd heeft, in de interpretatie van Patrick Norman de Ridder. 

In een mannenwereld vol intriges en geweld wordt zij vaak voor moeilijke dilemma's geplaatst. Degenen die zij het meest liefheeft, ontvallen haar in korte tijd in haar zestiende levensjaar. Een spannende periode volgt, met haar oom, de bisschop van Luik, als haar grootste tegenstander. Ondanks alle tegenslagen vindt zij uiteindelijk toch de liefde. Nog maar 35 jaar oud, sterft zij in de armen van Frank van Borssele. Helaas wordt haar laatste wens niet gehonoreerd... Dit verhaal wordt gespeeld door een cast van zo'n veertien acteurs. De muziek is gecomponeerd door Giovanni Caminita. De voorstelling is van 11 tot en met 29 mei te bezoeken in Theater 't Onderdak in Sassenheim. Tickets zijn te koop via degravinvanholland.nl of bel Eventim 0900-1353.