De kracht van positief opvoeden

online n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt 28 maart de online lezing De kracht van Positief opvoeden (Triple P) voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar. 

Een kind opvoeden is niet altijd even makkelijk. Als kinderen op een positieve manier worden opgevoed, ontwikkelen zij zich beter. Maar hoe moet je reageren op een kind dat boos of driftig is? En hoe ga je om met een kind dat stil, bang of verdrietig is? Deze en andere alledaagse opvoedingsvragen komen aan bod in de online lezing De kracht van Positief opvoeden volgens de Triple P methodiek. 

Deelnemers krijgen informatie over de redenen waarom kinderen soms niet reageren zoals je dat als ouder zal willen. Daarnaast krijg zij bruikbare tips en worden er nuttige vaardigheden meegegeven om kleine opvoedproblemen tijdig op te lossen.

De online lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname kost 5 euro per persoon (ouderparen krijgen 10 procent korting). 

Voor aanmelden en meer informatie: www.cjgcursus.nl.


Zondag Open met Shantykoor De Torren

OPTREDEN n Stichting De Paraplu organiseert jaarlijks een concertreeks met zangkoren en muziekensembles uit de regio. Het volgende optreden betreft het Shantykoor De Torren uit Lisse. 

Het repertoire bestaat uit Engels- en Nederlandstalige shanty´s en zeemansliederen, waarbij onderwerpen als zee, strand, water, drank, vrouwen en heimwee bij velen een lach of een traan zullen opwekken. De muzikale happening is zondag 26 maart in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. Mede dankzij een donatie van Fonds 1818 is de toegang gratis.