Promoveert Les boules fleuries naar landelijke competitie?

sport n Het team Les boules fleuries 1 speelt op dit moment op regionaal niveau en wil promoveren naar de landelijke competitie. Die kans is realistisch, want met nog twee wedstrijden te gaan gaat ze aan kop.

Zaterdag 11 maart jl. moest team Lbf-1 naar Nieuwerkerk a/d IJssel voor de ontmoeting met JBC Nieuwerkerk-1. Helaas viel hier de enige verliespartij te betreuren. Lbf-1 kan nog steeds kampioen worden door om te beginnen zaterdag 25 maart Midi uit Delft te verslaan. Het is een thuiswedstrijd, dus voor de geïnteresseerden de kans om op topniveau kennis te maken met de jeu-de-boulessport. De wedstrijd begint om 12.00 uur en zal de hele zaterdagmiddag in beslag nemen. Rond 17.00 uur is bekend wie de wedstrijd gewonnen heeft. 


Over Les boules fleuries

Jeu-de-boulesvereniging Les boules fleuries telt bijna 250 leden. Deze club behoort tot de tien grootste jeu-de boulesverenigingen van Nederland en bezit een schitterend complex aan de Gerard Doustraat. De club is al enige jaren actief met drie teams in de Nationale Petanque Competitie (afgekort NPC), die georganiseerd wordt door de NJBB.

Lbf-1 staat ingedeeld in een poule met teams uit Zoetermeer, Nieuwerkerk a/d IJsel, Delft, Alphen a/d Rijn en Gouda. Lbf-1 staat na 10 gespeelde wedstrijden op de 1e plaats met 16 punten.