Deelnemers aan het Kindercorso 2019. | Foto: archief/Fred Bakker
Deelnemers aan het Kindercorso 2019. | Foto: archief/Fred Bakker Foto: Fred Bakker

Inschrijving voor Kindercorso geopend

LISSE n Zie je een lange stoet met vrolijk versierde fietsjes en skelters door het Dorpshart rijden, dan weet je dat het Kindercorso Lisse er weer is. Dit jaar is dat op zaterdag 15 april, traditiegetrouw een week voor het Bloemencorso Bollenstreek.  

Bij het Kindercorso rijden kinderen met een versierd vervoersmiddel, zoals een fiets, step, zeepkist, skelter of speelgoedtrekker mee in de kleurrijke optocht die muzikaal wordt begeleid door De Pretnoten uit Lisse. Een jury zal de voertuigen beoordelen en drie winnaars uitkiezen. De prijzen zijn onder andere mogelijk gemaakt door LAM Lisse en Dorpshart Lisse.


Start om 14.00 uur

De kinderen starten om 14.00 uur (tussen 13.30 en 14.00 uur verzamelen en opstellen) bij op het parkeerterrein aan de Bondstraat en rijden vervolgens een route door het Dorpshart. De route loopt via de Heereweg, Vierkant en Kanaalstraat naar de Kapelstraat. Daar krijgen de deelnemende kinderen een leuke verrassing en is de prijsuitreiking.

Alle kinderen uit Lisse en omgeving kunnen meedoen aan het Kindercorso. De inschrijving voor het Kindercorso Lisse is vanaf nu geopend. Aanmelden kan via het online inschrijfformulier op de website van Dorpshart Lisse: www.dorpshartlisse.nl/evenement. Deelnemers krijgen bloemen vanuit de organisatie om het voertuig te versieren.

Let op! De bloemen worden verstrekt op 12 april. Na 12 april is deelnemen aan het Kindercorso ook nog mogelijk, maar dan zullen deelnemers zelf voor de bloemen moeten zorgen.


Jubileum centraal bij actie voor NLdoet

HILLEGOM n Balletschool Martha de Rijk heeft vrijdag 10 maart meegedaan met NLdoet. Omdat de balletschool dit jaar 50 jaar bestaat, stond dit in het teken van dit jubileum.

Bij de kringloop heeft de balletschool oude lijsten opgekocht, opgeknapt en voorzien van 50 jaar foto's, die nu opgehangen zijn in de balletschool waardoor de ontvangstruimte is omgetoverd tot een waar fotomuseum. Voor leerlingen en oud-leerlingen een kijkje in mooie herinneringen!Tevens was deze dag de kick-off van dit gouden jubileum jaar, waarvan de grondlegster Martha de Rijk dit jaar helaas is overleden. Haar danspassie zal voortleven in de balletschool.

Afbeelding