Zorg jij voor een naaste met een haperend brein?

REGIO n Ontmoetingscentrum Bollenstroom houdt samen met Welzijnskompas op woensdag 7 juni een avond voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met een ‘haperend brein’. 

Denk aan bijvoorbeeld dementie of de ziekte van Parkinson, of naasten die te maken hebben gehad met een herseninfarct, een hersenbloeding of ander niet-aangeboren hersenletsel.

Zowel partners als kinderen zijn welkom. De avond staat in het teken van hulp vragen en steun organiseren, hoe doe je dat? Veel mantelzorgers zijn behoorlijk belast zijn met de zorg voor hun naasten en voelen niet altijd de ruimte of de mogelijkheid om steun te organiseren.

Je kunt deze avond ervaringen delen. En er wordt informatie verstrekt over de begeleiding en ondersteuning die beschikbaar is via Welzijnskompas. Daarnaast gaan we actief met elkaar aan de slag. Vraag je wel eens hulp aan anderen? En hoe kun je op andere manieren hulp en steun vragen? De avond wordt begeleid door Anita van Duin, programmacoördinator van het ontmoetingscentrum, en Marjon Wagemans, mantelzorgadviseur bij Welzijnskompas. De bijeenkomst vindt plaats in Ontmoetingscentrum Bollenstroom, Mariastraat 28 in Hillegom, van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via info@welzijnskompas.nl of (0252) 757100 en via bollenstroom@zorgbalans.nl, (023) 8 918 918.