'Lissenaar? Ik ben geen 'naar' mens!'

LISSE n De redactie ontving een mail van de 76-jarige Anita Weijers uit Lisse. Er moet haar iets van het hart. 

"Vanaf mijn geboorte tot aan mijn trouwen was ik een Lissese en mijn broers waren Lisser. Na mijn huwelijk werd ik Hillegomse (nooit echt helemaal, maar ja).

Na ruim 14 jaar terug in Lisse word ik ineens aangeduid als Lissenaarse. Ik word er naar van als ik dit hoor en lees. Zelfs bij de gemeenteberichten worden we zo aangeduid, Wie is er op dat nare idee gekomen? Geen enkele gemeente bij ons in de streek heeft bij zijn inwoners de toevoeging “naar” gemaakt. Waarom Lisse wel? 

De mensen waar ik mee omga zijn over het algemeen geen 'nare' mensen, waarom ze dan wel 'naar' noemen? Laten we het gewoon bij Lisser en Lissese houden, dan hoeven we ons ook niet 'naar' te voelen. Kent u de kreet : Je bent LISSER als…?


Anita Weijers-Cozijn, Lisse


Bustocht naar Arboretum Kalmthout 

bloei n Op zaterdag 10 juni organiseert Groei&Bloei Leiden e.o. een bustocht naar Arboretum Kalmthout, een botanisch paradijs sinds 1856. Dit 13,5 ha groot groendomein ligt net over de grens in België. De bomen- en plantentuin heeft een collectie van meer dan 11.000 plantensoorten uit de hele wereld. Deze botanische tuin bestaat al meer dan anderhalve eeuw en is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een van de waardevolste verzamelingen van houtachtige planten in Europa.

Tuin- en groen liefhebbers kunnen tijdens dit bezoek hun hart ophalen aan de enorme variatie planten, struiken en bomen, de vlindertuin, de bonsai collectie en de grote vijver. Voor meer informatie over prijzen en aanmelden:: www.leiden.groei.nl