Kerkenveiling in De Engel

LISSE n De kerkenveiling van de H.H. Engelbewaarderskerk is op vrijdag 2 juni bij Bar-Restaurant Juffermans aan de Heereweg 386. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar; de veiling begint om 20.00 uur.

De slogan voor dit jaar is: 'Voor behoud wat aan ons is toevertrouwd'. In de catalogus staan weer verrassende kavels, ruim 500 dit jaar, met voor ieder wat wils. Ook zit er net als vorig jaar een inlegvel bij, waarop artikelen staan die besteld kunnen worden én waarop u kunt aangeven een vrijwillige bijdrage te willen schenken. U kunt dit inlegvel t/m 2 juni inleveren bij de pastorie van de Engelbewaarderskerk of stuur het via e-mail aan marjameiland@gmail.com. 

De kerkenveiling is altijd een erg gezellige bijeenkomst, met koffie en daarna een drankje en een hapje, aangeboden door de kerkenveilingcommissie. "Hopelijk levert het goede biedingen op, want daar is het immers om te doen! Zonder schenkers, adverteerders én kopers gaat het ons echt niet lukken. Daarom hopen we dat we ook dit jaar weer met elkaar een mooie opbrengst kunnen halen, die ten goede komt aan de H.H. Engelbewaarderskerk. Een rijksmonument en het baken van de Engel."


Geen woningen Gladiolenstraat 39

LISSE n Hoewel de locatie Gladiolenstraat 39 prima geschikt zou zijn voor woningbouw, is de kans klein dat dit op korte termijn gaat gebeuren. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de PvdA-GroenLinks-fractie.

Voor de bewuste plek is een vergunning verleend aan Shell voor de exploitatie van een tankstation. PvdA-GroenLinks ziet daar liever woningen. Het college is het met de fractie eens dat de locatie geschikt is voor woningbouw en heeft een gesprek gehad met de eigenaar van het perceel (niet Shell Nederland). De eigenaar heeft aangegeven vooralsnog de locatie niet op korte termijn te willen transformeren naar woningbouw. De eigenaar heeft ook aangegeven de locatie niet te willen verkopen voor eventuele andere ontwikkelingen als woningbouw. 

In vervolg op dit gesprek is door wethouder Van der Zwet met Shell contact gezocht voor een overleg. De wethouder wil onder meer bespreken hoe Shell de toekomst ziet op de locatie Gladiolenstraat te Lisse. Dit gesprek zal op korte termijn plaatsvinden.